Pangiriman Courier & Pembayaran Awis | Jam: 9: 00 - 21: 00 | Call & SMS & WhatsApp 24 / 7, Line + 66 94 635 76 37 (Gunakake Tampilan Whatsapp Njaluk 2% Diskon)

HGH Thailand - Human Growth Hormone - Apa?

Artikel ngandhut:

1 Apa HGH utawa Human Growth Hormone - Somatropin?
2 Jenis lan bentuk HGH
3 Efek HGH ing metabolisme
Interaksi 4 HGH karo hormon liyane
Interaksi 5 HGH karo neurotransmitters
6 Efek vitamins lan asam amino ing HGH
Efek Asam Amino 7 ing Sistem HGH
8 Faktor stimulator HGH sekresi
9 Nggunakake HGH ing binaraga lan ningkatake dhuwur manungsa
10 Penggunaan HGH ing obat
11 Penggunaan somatotropin ing olah raga
12 Human Growth Hormone and cancer?
Prospek 13 kanggo pengembangan HGH

Apa HGH utawa Human Growth Hormone - Somatropin?

Saiki, Hormon Wutah Manungsa (HGH) minangka obat anabolik paling populer lan efektif. HGH wis nemokake aplikasi kasebut ora mung minangka persiapan farmasi sing paling apik kanggo bodybuilding, bodybuilders kanggo massa otot, pembangunan otot, nanging uga ing olahraga liyane kayadene tinju, bal-balan, bal-balan lan olahraga lan atletik game liyane

HGH uga ditindakake kanggo ningkatake kinerja atletik - kayata tambah ketahanan, ngobati ciloko. Lingkup HGH berkembang saben dina, kanthi pendekatan sing bener kanthi nggunakake somatropin (HGH), bisa nambah kinerja atletik atletik, kekuatan, kinerja fisik, ketahanan lan nyepetake periode pemulihan

Apa HGH UTAWA TUMBUHAN MANAJEMEN HORMONE - SOMATROPIN?


Kenapa awak butuh HGH dadi luwih akeh? C basa Latin "Soma" tegese awak. Somatotropic ateges identitas kanggo awak lan awak sejatine asal. Nalika hormon pertumbuhan manungsa, HGH minangka hormon pertumbuhan hormon utama sing tanggung jawab kanggo pertumbuhan lan struktur awak manungsa, isi lan produksi langsung gumantung marang pertumbuhan, ukuran, bobot, hormon pertumbuhan luwih akeh ing awak sing berkembang, luwih akeh wong bakal tuwuh .

Sawise ossifikasi zona cartilaginous saka kerangka, kanggo sawetara wektu balung terus tuwuh ing ketebalan, nanging wilayah kaya rahang ngisor, irung, kaki, tangan, lan sanes-sanesipun boten kagayuh dados ossifikasi saindhenging gesangipun tiyang

Ing kasus sing jarang ditemokake ing awak enom, sekresi HGH kanggo macem-macem alasan tambah akeh, banjur ana kasus nalika bocah-bocah tumbuh dadi ukuran gedhe lan malah luwih gedhe tinimbang 2 meter. Saiki, miturut pengawasan spesialis ing analisis isi hormon pertumbuhan, koreksi bisa ditindakake, kanggo bocah-bocah sing nandhang cacat wutah kanthi cepet, kanggo ningkatake hormon pertumbuhan ing tubrukan utawa, kanthi cara liya, kanggo tumindak sacara artifisial mudhun produksi somatotropin

Kanggo wong diwasa kanthi awak sing kebak, HGH nindakake fungsi anabolik lan tanggung jawab kanggo pangolahan sintesis protein ing kabeh organ lan jaringan. Kajaba iku, HGH minangka hormon stres, ing kahanan sing ora ngepenakne tingkat HGH mundhak akeh sing mbantu awak kanggo akselerasi sintesis protein utamane ing struktur energi sel manungsa

Wong sing nduweni otot sing apik lan konstitusi kuwat umume luwih tahan kanggo stress lan merit ing HGH

Ing kurang saka hormon pertumbuhan ing awak bocah, bocah cilik cilik, malah sepasang ukuran cilik. Kanthi lack of HGH, diwasa bisa diwiwiti ngembangake kabeh jenis degenerasi, utawa malah negara bisa mati

Kelenjar kelenjar pituitri - kelenjar pituitika yaiku bagéan ngisor serebral saka wangun lan ukuran cherry, dumunung ing pangkal tengkorak lan tanggung jawab kanggo produksi hormon somatotropik lan liya-liyane, kaya hormon tiroid-stimulating ngganggu kelenjar tiroid), adrenocorticotropic (ngaktifake kelenjar adrenal), gonadotropic (ngaktifake gonad), lan liya-liyane.

Kelenjar pituitika langsung diatur dening hipotalamus, mrodhuksi liberin lan statin. Perlu trep yen hgh gumantung saka rong hormon - somatoliberin lan somatostatin, somatoliberin hipotalamus ningkatake produksi hormon pertumbuhan dening kelenjar hipofisis

Somatostatin, kanthi sithik, bisa nyebabake sekresi hormon pertumbuhan, nuli yen kita arep nambah jumlah hormon pertumbuhan perlu kanggo ningkatake jumlah somatoliberin utawa nyuda kandungan somastatin

HGH mung bisa nimbulaké sel ing tabung uji ing konsentrasi kaping 2000 luwih dhuwur tinimbang psikologi. Ing awak normal, HGH tumindak mung ing ati. Pepati nyebabake faktor pertumbuhane kaya insulin, kang uga kasebut somatomedin. Somatomedin - uga duwe efek anabolik lan pertumbuhan, sing ndadékaké sel target.


Minangka dokter, aku kerep ndeleng kasus nalika sawise penyakit hati abot, bocah iki mandheg lan kondisi sing padha karo nanisme pituitari, sanajan penyakit kaya kuwi disebabake kurang somatomedine.

Saliyané iku, acromegali umum karo tingkat normal glukosa getih ing getih. Penyakit ing kasus iki disebabake tingkat sing gedhe banget ing getih somatomedine.
Umumé, rantai regulasi saka anabolisme karo hormon somatotropik sing ditrapake marang otot rangka bisa kaya mangkene:

Kanggo tumindak anabolik, contone, kanggo pertumbuhan otot, kita bisa nggunakake pirang-pirang cara:

1) sing paling prasaja lan efektif yaiku introduksi biasa kanggo awak HGH


2) Tambah jumlah somatoliberin ing
hypothalamus


3) Ngurangi jumlah somatostatin


4) Kanggo introduce menyang somatomedin awak


Ing luwih rinci, nimbang regulasi somatotropin lan somatotropin

HGH utamane peptida hormon, kasusun saka senyawa 191 amino sing cukup. Ing 1921, tumindak hormon pertumbuhan ditrapake ing kéwan, efek kasebut minangka gigantism gaweyan nalika ngenalaken extract krim saka lobus anterior kelenjar hipofisis. Eksperimen psikologi iki langsung nuduhaké kemungkinan ningkataké pertumbuhan organisme sing enom.

Ing 1944, HGH sing diresapi diisolasi saka kewan iki, somatropin manungsa wiwit diisolasi saka 1956 lan mulai digunakake kanggo pengobatan para kurcaci sing sukses, nuli para ilmuwan ngidhentifikasi bentuk HGH 3 kanthi bobot molekul kang beda

Kasus kualitase nggunakake hormon pertumbuhan nemokake aplikasi kasebut ing basket, hormon pertumbuhan wiwit digunakake kanggo budidaya buatan balok duduk luwih saka 2 meter

Penyebaran hormon wutahé ana ing puncak saka 6-12 puncak, biasane mayoritas ana sajrone kahanan fisik, kahanan abot, owah-owahan suhu lan nalika turu, nalika panganan karbohidrat dijupuk, sekresi HGH ngurangi

Sinau luwih akeh babagan hormon pertumbuhan nuduhake yen hormon pertumbuhan spesies ngisor ora rampung mangaruhi spesies sing luwih dhuwur. Contone, hormon pertumbuhan manungsa nanggapi kanthi apik marang unggas lan mamalia liyane, nalika ing monyet HGH utawa sapi ora kena kanggo awak manungsa

Jenis lan bentuk HGH

Kanggo wektu sing suwe HGH wis ditampa lan isih ditampa saka badan-badan mati, ing sawetara negara, sanajan hukum khusus wis dilewati miturut sing sawise mbukak saka wong kelenjar pituitary kudu ditransfer menyang pusat khusus kanggo diproses. Saiki HGH wis sinau nyintesis lan nampa artefak


Ing 1963, kanggo pertama kaloro, Amerika Serikat ngawontenaken program nasional kanggo koleksi mayit-mayit pituitri kanthi manéka manéka hormon pertumbuhan manungsa


Ing 1964 ing Baltimore wiwit organisasi sukarela "wutah saka wong" kanggo bantuan lan perawatan gratis para kurcaci sing nandhang cacat saka somatropin, nanging banget banget sawetara wong sing sehat wutah kurang zainetrisovalsya pertumbuhan pegunungan manungsa saka wong tuwa kurang arep nambah wutah saka anak-anake, kanthi mangkono narik kawigaten obat sing bisa dijanjekake


Popularitas hormon pertumbuhan manungsa mbokmenawa wiwit misuwur, wong tuwa wiwit tuku HGH anak-anake kanggo nggawe wong tuwane luwih dhuwur, hormon pertumbuhan manungsa uga mbuktekake dhewe ing perawatan penyakit sing abot kaya lara, patah tulang, ulkus weteng, ing mangsa ngarep, hormon pertumbuhan bakal nemokake aplikasi kanggo luwih lengkap babagan preexisting lan perawatan penyakit


Uga, hormon pertumbuhan nemokake aplikasi ing olahraga, saéngga nambah pamindhahan, sing ora bisa nanging mengaruhi rega hormon pertumbuhan ing pasar kanthi nambah


Popularitas hormon pertumbuhan ing donya iki entuk kaprigelan karo saben dina sing liwat lan nduweni prospek gedhe kanggo aplikasi lan pangembangan, saingga popularitas tinggi hormon pertumbuhan manungsa pantes amarga tindakan efektif tanpa efek samping


Saiki, perusahaan farmasi paling gedhé ing donya diakoni minangka pasar paling gedhé ing donya kanggo obat-obatan Pfizer, ngasilake hormon pertumbuhan sing paling apik ing sangisoré Genotropin, anane mung tambalan obat kasebut yaiku biaya sing relatif dhuwur


Unit internasional HGH 0.9 mg yaiku 3 IU utawa 1 IU yaiku 0.3 mg, dosis rata-rata kanggo pria yaiku 0.9 mg utawa 3 IU nalika cukup 0.6 utawa 2 IU kanggo wanita, kanggo efek anabolik lan otot pertumbuhan luwih cepet bisa nambah dosis kanggo 2-3 IU


Minangka panliten ngandhakake yen nggunakake hormon pertumbuhan ing esuk ing weteng kosong lan sadurunge bedtime duwe efek sing padha, pasien bisa milih saka gaya urip lan gampang. Uga, pasinaon wis nuduhake yen misahake dosis saben dina menyang bagean 2 nduweni efek sing padha karo njupuk dosis saben dina saben dosis


HGH ditindakake subkutane kanggo nyenengake ing lipur abdomen 2-3 mm, nanging nyatane bisa disuntikake menyang bagean awak, pundhak, lan leg, nanging weteng iku paling nyaman lan tanpa rasa sakit, sawetara nyerang HGH dadi masalah wilayah, sing ngelingi panggonan ing ngendi tamba kasebut bakal ngobong lemak luwih cepet, ora, pancen efek sing padha wis entuk saka nindakake bagean awak


Rata-rata perawatan, pemulihan 5-8 sasi, luwih saka 8 wulan HGH dadi kurang efektif lan perlu rampung dalan utawa ngaso


Dosis wanita lan cara perawatan kurang saka lanang, amarga HGH tumindak tumrap wanita luwih apik lan luwih efektif, amarga akeh faktor, interaksi karo hormon liyane, nyerep luwih apik, bobot, rasio jaringan otot, lan liya-liyane.


Gepofisika wanita ngasilake hormon pertumbuhan luwih akeh tinimbang awak lanang, lan saliyane kabeh wanita luwih sensitif marang hormon pertumbuhan sing ngidini wanita bisa nyepetake dosis sing luwih cilik kanthi sukses apik

Jenis lan bentuk HGH

Efek HGH ing metabolisme

Mungkin tumindak sing paling penting sing ngalami hormon pertumbuhan yaiku sintesis protein, ing wiwitan ati, getih lan otot. HGH nyebabake efek anabolik minangka steroid kuat, hormon pertumbuhan ningkatake penetrasi lan ngangkut asam amino menyang otot, kanthi narik fisik sing abot ing gedung olahraga, serat otot tuwuh lan mukul, nyebabake peningkatan massa otot sing signifikan



Hormon pertumbuhan bisa dipérang dadi bagéyan peptida 2, bagéyan pisanan duwé efek anabolik, efek pembakaran lemak sing kapindho, ing kabèh, ana peningkatan kekebalan lan kinerja umum ing kinerja awak. Akselerasi sintesis protein kanthi efek wutah saka HGH, kemampuan kanggo nyepetake wutah balung kanthi dawa, kanggo penutupan zona cartilaginous, lan uga wutah balung kanthi bobot sawise zona kartilago ditutup

Ing ngatur dosis cilik lan medium, hormon pertumbuhan mundhakake permeabilitas sel kanggo glukosa lan ngalami efek kaya insulin. Sintesis protein mundhak ing pankreas, saéngga ningkatake produksi insulin. Nalika ngleksanakake hormon pertumbuhan sing dhuwur lan super dhuwur, nambah gula getih, dystrophy mungkin pankreas ngurangi produksi insulin, yaiku, sing luwih gedhe tinimbang hormon pertumbuhan bisa nyebabake diabetes mellitus

Pengurangan jaringan adipose, perawatan hormon tumrap obesitas wis nunjukake efek banget ing kondisi latihan fisik lan kardio, ndadekake pertumbuhan otot pembakaran lemak simultan

Hormon pertumbuhan nambahake kualitas getih sing nuduhake perkembangan proses protein-sintetis ing sumsum balung

n »¯

Metabolisme mineral - awal pengobatan dengan hormon pertumbuhan, penundaan pada ekskresi fosfor dan kalium dalam urin terjadi, yang merupakan indikator sintesis protein

Kalsium lan ningkatake isi, banjur ngurangi paningalan, iki uga nuduhake tatanan anyar sing anyar lan nguatake jaringan tulang lawas. Indikator saka pertumbuhan otot ing awak ditemokake ing retensi fosfor ing awak, ing salawasé efek anabolik hormon pertumbuhan minangka anti-katabolik sing kuat. Sapa wae sing miwiti ngenalake STG supaya bisa nyebabake kondisi anabolik langsung ngilangi napsu ing napsu.

Kanggo akeh, iki mbingungake, amarga wutah massa otot ing pemahamane kudu digandhengake karo nambah nafsu makan, nanging ora kosok baline. Panalitiyan anyar wis nuduhake yen efek anti-katabolik hormon pertumbuhan bisa ngluwihi efek anabolic langsung.

Mulane, miturut logika bab, konsumsi bahan plastik ora kena nambah, nanging ngurangi.

Interaksi HGH karo hormon liyane

Nalika fungsi tiroid ngurangi, awak bakal bereaksi kurang apik marang introduksi HGH saka njaba. Ing kasus iki, kanggo ngasilake efek terapeutik sing luwih apik, perlu mbenerake fungsi kelenjar tiroid (kanthi arah kasebut). Iki ditindakake kanthi ngasilake hormon tiroid (padha ora gawe ketagihan) lan sawetara obat adrenomimetik liyane.

Penting yen ing pasien karo hyperthyroidism (fungsi tiroid sing tambah) tingkat HGH ing getih tansah munggah. Efektivitas saka introduksi HGH ing mangsa panas tansah luwih dhuwur tinimbang ing mangsa, amarga ing mangsa panas, ana kenaikan fisiologis tipis ing fungsi tiroid. Nindakake peran lan nambah sensitivitas jaringan menyang hormon tiroid.

Paling asring, thyroidin digunakake, diduweni saka sapi kelenjar tiroid sing garing. Sing luwih jarang, analog sintetis, kayata triiodothyronine (triiodothyronine hydrochloride) lan L-thyroxine. Preparasi gabungan sing ngandung kombinasi L-thyroxine karo triiodothyronine uga kasedhiya.

Sing paling umum yaiku banocomb, thyrotomy, lan sithelom.
Dosis cilik saka hormon korteks adrenal (glucocorticoids) ningkatake efek hormon pertumbuhan ing jaringan. Dosis gedhe, kanthi nalisir, bakal nyuda. Kajaba iku, dosis tartamtu saka hormon glukokortikoid bisa ngalangi kabeh perkembangan lan efek anabolik somatotropin. Sawetara bentuk pituduh pituitari (dwarfism) ora ana hubungane karo kasunyatan sing ana somatotropin ing awak cilik lan ora nyatakake ati sing ora ngasilake somatomedin.

Lan sing, lan liyane bisa cukup cukup. Kelenjar adrenal glucocorticoid sing gumantung amarga ACTH hypersecretion dening kelenjar pituitika yaiku nyalahke.
Glukokortikoid ngalangi efek somatomedin lan somatotropin ing tingkat sel, lan, ing Kajaba iku, ngurangi sekresi GH dening sel eosinophil ing kelenjar pituitary.

Glukokortikoid ora mung ngalangi efek somatotropin. Sawisé introduksi menyang awak sacara sakabèhé ing dosis 100 mg, padha nyegah release GH kanggo nanggepi hipoglikemia insulin lan infus aromatin arginine, pelepasan pasca latihan GH nalika njupuk L-DOPA uga ngurangi.

Kira-kira padha bisa ngandika babagan kabeh cara liyane kanggo menehi stimulasi sintesis lan nerbitake menyang getih GH lan somatomedin, uga efek final.

Glukokortikoid ora mung ngalangi efek GH. Dheweke uga kasebut katolik. Pembebanan post-latihan somatotropin menyang getih uga diblokir.
Sekresi hormon pertumbuhan ing wayah wengi uga ngalami glukokortikoid. Pucuk hormon pertumbuhan dadi luwih cilik ing dhuwur lan kurang seneng ing wektu.
Glukokortikoid duwe efek negatif ora mung ing sistem somatotropin, nanging uga ing sistem sintesis lan efek final saka hormon liya sing sinergis (enhancers) saka sistem somatotropin.

Testosteron nambah sistem somatotropin ing wong lan glukokortikoid, nduweni antagonisme kanggo testosteron ora langsung nanging ora langsung nuduhake efek antagonistic marang sistem somatotropin.

Nalika hiperfaktor saka korteks adrenal kanggo ningkatake aksi hormon pertumbuhan, disetel mudhun. Nalika hipofungsi saka korteks adrenal ningkatake karyane, utawa nyuntikake dosis cilik saka glukokortikoid menyang awak. Saiki, mung glukokortikoid sintetik sing dipigunakaké, lan pilihané cukup jembar.

Iki prednisolone, prednisolone hemisuccinate, methylprednisolone, dexamethasone, triamcinolone, hydrocortisone, hydrocortisone acetate, hydrocortisone hemisuccinate. Gunakake kabeh obat sing kasebut kanthi teliti lan dosis cilik supaya ora nyebabake efek katabolik.

Fungsi hiperfungsional saka korteks adrenal paling umum ing penyakit Itsenko-Cushing, nalika hiperplasia korteks adrenal ngliwati hiperproduksi ACTH lan tingkat glukokortikoid ing getih ngluwihi kabeh watesan sing bisa dibayangake lan ora bisa dianggep. Bisa didiagnosis penyakit Itsenko-Cushing mung dening ngarsane pasien.

Kasunyatane, sing nyebabake lemak ing awak manungsa kaya banget. Lemak ditetepake utamane ing pipi, weteng, pinggir lan bokong. Otot lengen lan sikil ana atrophied, lan tumrap latar mburi abdomen lan bokong gedhe, padha milih kanthi luwih tipis tinimbang sing bener. Weruh awak kaya manungsa kaya woh pir. Penyisihan lemak ing panggonan kasebut amarga kasunyatan sing ana jumlah maksimum reseptor insulin.

Insulin ngimbangi efek glukokortikoid katabolik katabolik katrangan karo metabolisme protein, nanging ing wektu sing padha, supercompensates efek katabolik steroid sajrone metabolisme lemak.

Glucocorticoids sing luwih gedhe ing awak bisa kedadeyan ora mung nalika penyakit. Hypertrophy saka kelenjar adrenal bisa berkembang amarga macem-macem alasan. Bisa berkembang sawisé meteng, sawise kerep ngalami stress, nglawan latar mburi penyakit radang kronis (biasane paru-paru utawa tonsil), sawise kabeh, mung amarga alasan sing age-age. Ora ana stress ing urip wong tanpa jejak kelenjar adrenal paling sethithik, nanging padha kena hipertrophi. Miturut paruh kapindho, akeh wong sing mulai nyerotake woh pir ing garis gedhe awak. Iki diarani sindrom umur Itsenko-Cushing.

Sadurungé miwiti terapi hormon pertumbuhan, kandungan glukokortikoid ing getih kudu diturunake tanpa mangerteni apa kasebut Cushing disease, utawa sindrom cushingoid saka asal-usul wae.
Wangun abot saka penyakit Itsenko-Cushing dianggep radikal.
Salah sawijining kelenjar adrenal dibusak, lan siji liyane disiradiake karo balok neutron. Penyakit iki njupuk kaya tangan. Penyakit ringan, uga sindromoid cushingoid, dianggep konservatif. Prescribe obatan sing nyuda fungsi korteks adrenal.
Pemimpin ing kasus iki minangka tamba minangka Aminoglutethimide (syn. "Orimeten"). Aminoglutetimida apik amarga saliyane kanggo nyegah korteks adrenal, bisa ngurangi sintesis estrogen ing awak lan kanthi mangkono duwe efek androgenic ora langsung.

Efek androgenic ora langsung uga amarga kasunyatan glukokortikoids nyuda aktivitas of androgen ing tingkat seluler lan sistemik. Ngilangi glukokortikoid sing berlebihan, aminoglutetimim nyegah tumindak androgen.
Bentuk pelepasan: tablet 0.25 g.
Ditetesake ing 0.25 g, 2-4 kaping dina.

Efek sisih arang banget arang banget lan mung ditemokake ing alergi, sing cepet nolak kanthi pambusakan tamba kasebut.
Kajaba iku, aminoglutethimide nduweni aktivitas anticonvulsant.
Chloditan (syn. "Mitotane") yaiku obat sing paling aktif banget sing nulungi kegiatan kortisrat ing kelenjar adrenal.
Bentuk pelepasan: tablet 0.05 g.
Dijupuk lisan, wiwit 2-3 g saben dina ing dina 2 pisanan, banjur ing tingkat 0.1 g / kg bobot awak saben dina. Dosis saben dina diwenehi ing 3 dosis ing menit 15-20 sawise mangan. Efek samping luwih umum tinimbang nalika njupuk aminoglutethimide.

Mual, ilang napsu, sirah, lan ngantuk. Nalika kedadeyan kasebut, dosis mung bisa ngurangi tingkat ing ngendi obat kasebut bisa ditularake.
Loro aminoglutethimide lan chloditan minangka agen anti-katabolisme klasik. Kadhangkala uga digunakake minangka therapy kanggo mbangun otot.

Saiki, ing pasar obat-obatan negara kita ana utamane jinis 2 insulin cendhak: manungsa (dirancang kanthi genetika, diduweni dening sintesis bakteri) lan porcine (didhasarake saka kelenjar pankreas ing babi ing tanduran pangan). Kurang umum yaiku spesies katelu, insulin paus, sing asalé saka pankreas paus biru.

Insulin babi, sanajan luwih murah tinimbang insulin manungsa, ora kalah karo kualitas lan bisa digunakake kanthi bener.
Fitur saka insulin yaiku ngurangi kandungan gula ing getih. Sakabehing kesulitan nggunakake teknik insulin yaiku kanggo nyebabake nyuda tingkat gula getih sing cekap kuwat supaya rilis somatotropin maksimal lan ing wektu sing padha ora kuwat kanggo wong kelangan eling.

Insulin diwiwiti kanthi teliti banget, kanthi dosis cilik (4 U) subkutane. Yen latihan ana ing wayah esuk, banjur insulin disuntikake sawise latihan. Yen latihan ing wayah sore utawa ing wayah sore, insulin diwiwiti ing wayah esuk lan atlit diwiwiti nalika latihan rampung. Saben dina, dosis insulin tambah dening 4 IU lan nganti dosis tekan 60 IU. 60 U minangka dosis aman sing ora ana wong sing tau ilang.
Ora kaya hormon perifer liyane, insulin ora nduweni regulasi tropis. Mulane, introduksi insulin ora adoh lan adoh.

Aneh banget, malah akeh dokter ora ngerti iki. Ing klinik kejiwaan, aku kudu ngawasi pasien sing diobati karo komplikasi insulin. Sawetara wong disuntik karo insulin 240 IU saben dina lan banjur mbedhah perawatan bebarengan. Boten kedadean sasampunipun. Ora ana gejala mundur, ora ana gejala ing recoil, lan bab sing ora nyenengake.

Malah, sanajan tingkat gula getih rada munggah (prediabetes) sadurunge perawatan insulin, tingkat gula getih bali menyang normal sawise perawatan insulin. Yen kurva gula warata, katon normal, lan liya-liyane. Pangobatan karo insulin ora mung nyebabake owah-owahan negatif, merusak pankreas, nanging uga bisa nguatake pankreas, lan nambah kemampuan sintetis (iki minangka sintesis saka dhewe insulin).

Sensitivitas insulin beda kanggo atlit sing beda. Kanthi tingkat gula getih dhuwur, sawetara wong ora ngrasakake apa-apa sanajan sawise ngandhakake insulin 20 IU. Alami, kanggo sing maksimal wates maksimal aman ora bakal 60 IU, nanging 80 IU. Kanthi tingkat gula darah sacara konstitusional, sensitivitas badan kanggo insulin, kanthi nalisir, bisa dadi dhuwur banget. Pendahuluan insulin ing kasus kasebut kudu diwiwiti ora karo 4, nanging karo 2 U lan nambah dosis ora saben dina, nanging sapisan saben dina 2-3. Dosis ngidini maksimum ora luwih saka 40 U saben injeksi.
Ana kasus ing paradoks pisanan, nalika, nalika perawatan karo asil insulin, sensitivitas kasebut ora ngurangi, nanging, kanthi nalisir, mundhak. Supaya, umpamane, nalika wis rampung ing dosis standar 60 U, wong kasebut dumadakan wiwit sawise sawetara wektu kanggo aran dosis iki dhuwur amarga banget hipoglikemia.

Secara bertahap, ngurangi dosis insulin saben dina disuntikake, dheweke mandheg ing 40 U, minangka luwih nyukupi, nanging ing kene maneh "kejutan" nunggu dheweke. Sawise sawetara wektu, U XUMUMX dadi gedhe banget maneh lan dosis kudu dikurangi maneh. Reaksi kaya kasebut ing insulin sing ditindakake saka njaba mung ngakeni yen postulin sing insulin eksogen nguatake pankreas dhewe lan nyumbang kanggo produksi insulin endogen (dhewe) sing luwih gedhe. Alami, kanthi iki, perlu kanggo insulin, sing ditindakake saka njaba, tumiba.

Ana rong cara kanggo ngatur insulin - alus lan hard. Miturut cara sing alus, insulin disuntikake sawisé mangan, lan hard ing weteng kosong. Ngenalaken insulin ing weteng kosong, mesthi, nyebabake release somatotropin gedhe. Nanging teknik kaya iki uga luwih beboyo amarga bahaya gedhe kang dadi koma hypoglycemic.

Mulane, kanthi cara kaku, insulin mung bisa ditindakake dening wong sing bisa ngetokake njaba kanggo paling sethithik jam 1.5-2. 1.5-2 jam sawise injeksi insulin, wong kasebut diamati banjur panganan dimuat. Observasi perlu kanggo mbusak wong saka koma hypoglycemic, yen dheweke tiba. Penundaan saka koma hipoglikemik dilakokaké kanthi nggunakake larutan glukosa% 40 intravena, utawa injeksi subkutan saka ml 1 saka larutan adrenalin 0.1. Kadhangkala wong loro mau bebarengan. Pisanan, adrenalin, lan banjur, yen ora mbantu, banjur glukosa.

Panganan panganan ing latar mburi introduksi insulin yaiku kesulitan khusus. Saben jinis insulin duweni loro pecahan. Siji fraksi sing kasebar ing jalur lemak, lan sing liyane - bebarengan karo lemak lan protein ing wektu sing padha. Wiwit angger-angger tumindak substansi insulin, kabeh bakal gumantung

asam amino kristal terus menyang otot. Ana, minangka asil saka fisik sing ora nyenengake, kedadeyan kasebut uga kalebu ing proses protein-sintetis. Sawetara asam amino pisanan "diowahi" dadi protèin ing ati. Banjur protein kasebut diangkut menyang otot.
Panyebaran panganan karo asam amino langsung nyebabake telung masalah serius.
Masalah pisanan yaiku asam amino kristal murni sing dibutuhake banget.

Opsi hipotetis sing becik lan sejati ing kasus iki mung kanggo feed mung karo asam amino kristal lan ora ana maneh. Kanthi muatan pangan kasebut, kabeh insulin bakal ngliwati "jalur protein", lan bakal nambah massa otot tanpa lemak tanpa kena lemak. Nanging, persediaan asam amino kristal murni piyambak arang banget larang lan, kanggo alasan ekonomi, ora banget layak.

Kajaba iku, sawisé introduksi insulin, kaseimbangan nitrogen positif bakal dikelola kabeh wektu iki. Jumlah total asam amino ing diet kudu ditambahake ing 2-3 g saben 1 kg bobot awak, lan kadhangkala luwih. Iku kabeh gumantung apa gol sing atlet wis disetel dhewe. Bubar, ana bukti bukti ilmiah sing nimbang kaseimbangan nitrogen positif ora mbutuhake luwih saka 1.7 g protein per kg 1 bobot awak.

Nanging, peran neurotransmitter saka sawetara asam amino, kemampuan kanggo kalebu ing metabolisme energi, tumindak tartamtu dinamis pangan, lan sapiturute ora dijupuk ing akun kasebut.
Masalah sing kapindho yaiku asam amino murni banget nyuda hipoglikemia. Kanggo ngrampungake hipoglikemia lengkap, paling sethithik jumlah karbohidrat sing dibutuhake, nanging mung perlu kanggo ngobong, amarga karbohidrat kasebut langsung ngasilake insulin bebarengan "pathway fatty". Sawise kabeh, "dalan" insulin diatur, kaya sing kita mangerteni, utamane dening substrat pangan.

Masalah sing katelu yaiku ing individu sing duwe gastritis atrophik, utawa ora ngandhut asamitas jus padharan, asam amino kristal nyebabake efek jompo. Kanthi nul acidity - diare nyata. Perlu kanggo eksperimental milih jumlah asam amino kristal sing atlit bisa asimil tanpa efek sisih kanggo awake dhewe.

Opsi muatan pangan rata-rata yaiku ing ngisor iki. Perlu ditindakake supaya 1 / 3 ngenani asupan amino kristal, utawa asam amino karo peptida, 1 / 3 - protein bubuk, lan panganan protein 1 / 3. Asam amino karo peptida luwih murah tinimbang asam amino murni lan luwih enak (kabeh asam amino kristal murni duwe rasa ora sugih lan asam amino sing luwih apik, luwih sithik ngrasakake rasa).
Powders protein kudu ora diaduk nganti dikonsentrasi. Siapke konsistensi kentang mashed. Protein endhog sing paling disenengi, amarga amot kabeh asam amino lan optimal saimbang. Luwih, miturut derajat kegunaan, susu asalé saka kasein, daging, soy lan susu whey protein. Kanggo pencernaan protein sing luwih cepet lan lengkap, bebarengan karo iku perlu nggunakake enzim pencernaan.

Ing kahanan normal, protein apa wae sing mbutuhake saperangan jam kanggo pencernaan, lan ora ana wektu kanggo ngenteni latar mburi insulin. Perlu kanggo entuk entri asam amino menyang getih kanthi cepet nganti tumindak insulin mandheg. Preparasi sing paling umum sing ngandhut enzim pencernaan yaiku pancreatin, festal, enzistan, mezim, trienzyme, lan liya-liyane. Praktik saya nuduhaké menawa obat sing paling apik yaiku "festal".

Saenipun, kudu ngurangi paling ora 100 - 150 saka asam amino kristal murni sajrone aksi insulin jam 6, lan yen sumber daya bisa ditindakake, malah luwih akeh.
Yen kemampuane bahan ora mung nggunakake asam amino lan protein kanggo ngemot panganan, sampeyan kudu ngupayakake mung kanggo diet protein, ngurangi asupan karbohidrat kanthi minimal lan ngilangi asupan lemak.

Yen insulin disuntikake ing weteng, banjur relief saka hypoglycemia kudu diwiwiti kanthi njupuk asam amino, ngumbah kanthi banyu sing cilik. Yen hipoglikemia ora rampung mandheg, sampeyan bisa njupuk karbohidrat sing gampang dicerna lan kanthi persis kanthi jumlah sing padha supaya bisa nyetop hipoglikemia. Karbohidrat sing luwih dhuwur tinimbang nggawé depot glikogen bakal langsung menyang jaringan adipose lan kudu dikalahake. Ora ana samubarang sing ora bisa diwenehi karbohidrat kompleks "kanggo mbucal".

Boten, nanging obesitas bakal nyebabake. Ilustrasi sing apik iki yaiku pegulat sumo, sing ngalami massive fat mass kanthi bantuan karbohidrat ing latar mburi insulin. Kanggo nyuda hipoglikemia, olahraga ombenan garing diencerke ing banyu sing paling cocok kanggo karbohidrat (karbohidrat) utawa nutrisi karbohidrat ing jarak lan sajrone latihan.

Ing individu kanthi wiwitan tingkat hormon glukokortikoid ing badan, tingkat massa lemak bisa ngluwihi ningkatake otot kanthi kesalahan ing sajroning beban pangan (overfishing karo karbohidrat). Ing wong kasebut, lemak disebarke utamane ing weteng, pinggir, bokong lan pipi.
Kerumitan kabeh babagan pangan ing latar mburi insulin dumadi ing kasunyatan sing ora bisa ngemot karbohidrat, diet kudu meh kabeh dadi protein.

Nanging ing sawijining dina, aku nemokake kasunyatan. Atlet sing miwiti nyuntikaken insulin ing tengah-tengah beban asam amino ambruk ambruk lan ambruk nganti bali menyang diet sing biasa, kalebu jumlah karbohidrat sing padha.

Iku ana ing diet sing kaya mengkene yen dheweke ngalami massa otot garing sanajan kabeh hukum fisiologi sing bisa dipikirake lan ora bisa dibeberake. Kanggo wong liya, diet sing kaya mengkene ing latar mburi insulin ora bakal nimbulaké apa-apa, nanging obesitas.

Panggunaan insulin kanggo tujuan anabolik dadi komplèks lan jembar sing darmabakti marang buku kapisah kasebut. Versi anyar buku iki bakal cepet metu saka judhul. Anabolisme karo insulin II Waca iklan ing kaca pungkasan tutup.
Dhiskusi lan debat sing akeh banget yaiku masalah gabungan saka insulin lan hormon pertumbuhan. Sawise kabeh, ing kabeh buku teks babagan biokimia ana bab sing kapisah, sing kasebut "hormon kontinu".

Science resmi uga nganggap somatotropin dadi hormon kontra-insular klasik, nanging aku wis nerangake ambiguitas lan mbédak-bageake pernyataan kasebut. Aku ngulang maneh: dosis cilik HGH mung ngiyatake pankreas, tanpa nyebabake gawe piala kasebut. Mung dosis gedhe somatotropin bisa nyebabake diabetes mellitus, lan mung yen ana predisposisi genetik kasebut.

Upaminipun, kita wis ngerti predisposisi genetik kanggo diabetes, lan hormon pertumbuhan isih perlu. Apa sing kudu dilakoni? Nliti metabolisme gula, babagan subjek sing diselidiki utawa cetha. Iki ora angel banget, amarga ana prasaja lan uga indikator laboratorium sing dipercaya. Pisanan, kudu nglakoni tes dhasar getih lan urin kanggo gula. Kabeh analisis dianakake ing wayah esuk kanthi weteng kosong.

Getih sing sehat ing weteng kosong ngemot 4.4-6.6 mmol / l (80-120 mg%) saka glukosa. A pasien diabetes mellitus bisa nambah konsentrasi kanggo 28-44 mmol / l (500-800 mg%) utawa luwih.
Nanging, ing tahap wiwitan diabetes utawa ing wangun sing luwih cerah (lan kita mung ngomong babagan kasus kasebut), gula getih puasa ora ngluwihi norma, lan ora ana ing urine. Mulane, tes getih prasaja kanggo gula ora minangka indikator absolut saka metabolisme karbohidrat normal. Analisis sing luwih akurat yaiku tes PTH kanggo toleransi (resistance) dadi glukosa. Iki rampung minangka nderek. Pasien pisanan nemtokake tingkat gula ing getih ing weteng kosong. Sawise iku diijini nginum glukosa 50, dibubarake ing banyu ml 200. Sajrone jam 3 saiki, sampel getih dijupuk saka dheweke saben menit 30. Ing wong sing sehat, kandungan gula ing getih sawise sing ngemot glukosa mundhak sajrone jam pisanan kira-kira 50% saka tingkat awal, nanging ora luwih saka 9.4 mmol / l (179 mg%), lan jam kapindho ngurangi nilai awal utawa malah luwih murah amarga reaktif saka insulin dening pankreas kanthi cadangan sing cukup gedhe.

Ing penderita diabetes mellitus, sanajan ing tahap laten penyakit, wiwitan ana ing pungkasan lan ukuran luwih gedhe. Kanggo tingkat awal glukosa ora mudhun malah sawise jam 3.
Malah luwih akurat yaiku test ping pindho, ing ngendi bagian glukosa kapindho ing jumlah 50g diijini ngombe jam 1 sawise bagean pisanan. Ing wong sing sehat, muatan sing pisanan nyebabake ningkatake sekresi insulin lan mulane bagian glukosa kapindho ora nyebabake peningkatan jumlah gula ing getih.

Kanthi pratondho ndhuwur norma padha ngomong babagan ngarsane "hump". Yen indikator gula ora bali normal kanggo wektu sing suwe, banjur padha ngomong babagan kurva gula "warata". Yen nglakokake asupan glukosa kanthi ngasilake munggah ing tingkat gula ing getih, iki menehi gambar kurva gula kaping pindho.
Tingkat gula ing getih bisa gumantung saka cara pangumpulan getih: ing getih kapiler, kadar gula luwih dhuwur tinimbang ing vena. Mulane, ing kasus iki perlu njupuk getih mung saka driji.

A munggah ing gula getih ora tansah tandha diabetes. Iku bisa dadi asil emosional emosional biasa. Kaku stres nyebabake kena paningkatan banget ing tingkat gula ing getih. Mekanisme iki muncul lan dadi fokus ing proses evolusi, amarga ing kahanan sing ora bisa ditindakake, wong tansah butuh energi luwih akeh kanggo serangan utawa kanggo pertahanan supaya bisa lolos, sawise kabeh.

Ing urin, gula mung bisa dideteksi nalika tingkat getihé dhuwur banget lan ginjel ora bisa ngatasi filtrasi. Saliyane, deteksi gula ing cipratan kanthi kandungan normal ing getih ora bisa ngomong babagan diabetes, nanging babagan patologi ginjal. Kanthi sawetara

ana pratandha diabetes. Suwene, pankreas diangsulake dening asam lemak, sing kandungane sajroning getih iku sejajar karo isi lemak ing awak.

Amarga lipolysis spontan, lemak ing tingkat konstan ngilangi dadi asam lemak lan gliserin, sing nyerep getih, lan banjur ing tekanan saka insulin maneh teka saka getih dadi jaringan adiposa, ing ngendi lemak netral dibentuk. Sawisé ngilangi bobot keluwihan, kabèh pratondho gula getih normal. Kanggo evaluasi objektif metabolisme gula, sampeyan kudu bener-bener bebas saka jaringan adipose.
Minangka dhokter praktis, aku kerep ngadhepi fenomena sing menarik ing laku.

Ing individu kanthi osteochondrosis saka tulang rawan cervical, kurva gula sawise mbukak ora munggah dhuwur banget lan cocok karo norma, nanging banjur suwe ora teka ing tingkat awal. Ngalih menyang literatur akademik, aku nemokake yen fenomena iki wis dikenal para dokter nalika suwe, nanging perawatane durung diusulake dening sapa wae. Miturut sifat karyaku, aku kerep ngalami fenomena kurva gula flat ing pegulat lan ing petinju. Kekhasan saka olahraga kasebut kayata osteochondrosis saka tengkuk servikal berkembang banget dini. Kanggo para pegulat iki amarga kinerja "jembatan gulat", lan kanggo petinju amarga pukulan sing tetep menyang endhas. Sawetara wong ngerti yen jeblugan kepala mbubarake gulu luwih akeh tinimbang sirah dhewe. Malah pamindahan cilik saka sirah ngowahi vertebrae.

Ing wektu sing padha, prau gulu sing ngombe medula ditancep. Punika wonten ing oblongata medulla ingkang wonten pusat-pusat panggenan gula. Saka kene lan pelanggaran ing wangun kurva gula datar. Tengkorak spine ing kombinasi karo senam khusus mbantu kurva gula bali menyang normal. Aneh, perawatan saka dosis cilik insulin utawa sawetara obat-obatan sing ngedhunake gula malah luwih cepet nyinaoni kurva gula, sanajan ora ana gegayutan karo spine serviks.
Faktor serviks "umum ora bisa dianggep kurang ditrapake. Per unit transverse perawatan ing utomo serviks ngalami muatan sing luwih gedhe tinimbang lumbar.

Mulane, pratandha suntingan pisanan saka osteochondrosis cervical muncul ing wong sing wis umure saka 16. Sirah iku dadi bab sing banget. Ing proses evolusi, kita durung duwe wektu kanggo ngganti nganggo. Osteochondrosis serviks minangka asil degenerasi rawan intervertebral berkembang sanajan ora ana faktor njaba sing mbebayani. Apa sing bisa kita gunakake babagan kenaikan beban!

Yen survey ora ngandhakake diabetes overt utawa laten, mesthine somatotropin bisa digunakake. Dadi, kita bisa bali menyang diskusi dhisikan kita: bisa nggabungake insulin karo somatotropin, lan pancen perlu?
Yen atlet nyiapake kanthi sistematis ing insulin piyambak lan nemu persis asile dheweke kepenak, ora perlu nyambungake agen anabolik kaya insulin liyane kanggo insulin.

Yen wong nggunakake mung hormon pertumbuhan lan nduweni dinamika sing prasaja saka perkembangan, ora ana apa-apa sing kudu diremehake. Sampeyan bisa nyedhiyani dhukungan pharmacological latihan karo siji tamba tanpa mblokir kulkas karo dikemas ing bungkus padhang. Bab iki bisa uga ditulis babagan steroid. Yen wis cukup saka wong-wong mau, banjur, matur nuwun marang Gusti Allah, nyiapake sawetara klompok liya sing bakal nerusake kursus sabanjure.
Kahanan sing beda banget bakal muncul nalika obat kuat ora bisa nyedhiyani dinamika sing dikarepake. Ayo kula menehi tuladha: atlet entuk tambah apik lan cepet ing massa otot saka insulin wae, nanging ... siji gedhe "nanging" muncul: iki Tambah massa otot teka karo jumlah lemak subkutan sing padha.

Manungsa ora tau duwe otot kanthi cepet, dheweke seneng karo insulin, nanging dheweke ora seneng banget kanthi cepet, lan aku ora pengin mbuwang insulin. Lan kene somatotropin teka kanggo ngluwari. Dosis cilik saka somatotropin mbantu nerjemahake insulin saka lemak kanggo protein. Banjur nambah massa otot bakal maksimal, lan nambah lemak ing paling tithik.
Njupuk conto liyane. Wong sing milih iringan pharmacological minangka somatotropin amarga, ing wektu sing padha ngalami massa otot, dheweke kepengin ngobati cedera balung mburi lawas. Cartilage kaping 100 luwih sensitif marang somatotropin, utawa luwih gampang, kanggo somatomedin, lan pilihan ing kasus iki digawe kanthi bener. Nanging sanajan ing kene ana siji "amba" nanging - ana somatotropin sing larang banget, lan akeh sing perlu akeh kanggo kabeh perawatan, lan amarga biaya sing dhuwur, iki luwih akeh tinimbang obat liyane. Aktivitas hormon pertumbuhan bisa ditambah kanthi nggabungake dosis cilik insulin lan thyrocalcitonin.

Interaksi HGH karo neurotransmitters

Neurotransmitter yaiku mediator sinyal transmisi syaraf saka siji sèl saraf marang liyane. Endorphin lan katekolamin duweni pangaruh paling kuat ing sintesis lan sekresi HGH. Catecholamines minangka mediator panularan sinyal penggali syaraf ing sistem saraf pusat. Neurotransmitter utama catecholamines yaiku dopamin, norepinephrine, adrenalin (sing uga dadi hormon medula adrenal). Jaringan biosintesis catecholamine bisa disederhanakake kaya ing ngisor iki:


Minangka sampeyan bisa ndeleng, tyrosin asam amino penting bisa disintesis saka fenilalanin asam amino penting. Ing tumindak tyrosinase enzyme, L-DOPA (dioxophenylalanine, tangan kiwa) disintesis. Bagéyan L-DOPA dumadi ing pembentukan melanin (pigmentasi sing padha karo warna rambut, iris, kulit, lan malah sawetara struktur saraf), lan minangka bagéan saka pambentukan dopamin, sing ora ana sing dikarepake. disintesis.
Ana uga umpan balik antarane melanin lan L-DOPA.

Sistem melanin pusat nervous serves minangka jenis depot cadangan, saka ngendi, yen perlu, cadangan L-DOPA bakal ditambah. Mung adrenalin lan L-DOPA diprodhuksi ing wangun murni. Yen sampeyan perlu nambah jumlah dopamin utawa norepinefrin ing awak (CNS), iki rampung kanthi ora langsung.
Ana-lan b-adrenoreceptor saka sel. Saben catecholamine bisa tumindak ing reseptor jinis sanès lan sanès, gumantung dosis ingkang dipunginakaken.

Stimulasi saka adrenoreceptor ndadékaké bakal ningkataké somatotropin déning kelenjar hipofisis. Stimulasi b-adrenoreceptorov, kanthi nalisir, nyegah. Saliyane, blokade reseptor a-adrenergic ngasilake inhibisi pelepasan HGH, lan pamblokiran reseptor b-adrenergik nambahake sekresi somatotropin.
Adrenalin mengaruhi reseptor a-lan b-adrenergik, saiki diprodhuksi sacara synthetically. Ketik subkutane. Dosis adrenaline menengah lan dhuwur ngrangsang rilis HGH, amarga padha luwih kuat ing adrenoreceptor tinimbang ing reseptor b.

Microdose adrenaline ndadékaké utamané reseptor b-adrenergik. Isi HGH ing getih ora nambah, nanging ora ngurangi. Ing "pre-steroidal epoch", atlit, sadurunge latihan, nyuntikake dhewe subkutane karo adrenalin, saingga tambah ketahanan ing proses latihan lan, ing wektu sing padha, nambahake latihan jet pelepasan HGH.

Ing mediasi norepinefrin sacara ora langsung kena pengaruh. Noradrepalin ngrangsang adrenoreceptor, nambahake HGH dadi getih lan menehi

kabeh liyane duwe efek pembakaran lemak sing cetha. Agen paling kuat sing ngaktifake pelepasan dadi getih norepinefrin yaiku ephedrine. Preparation iki dijupuk saka ephedra horsetail lan digunakake miturut technique khusus. Kasedhiya ing wangun ephedrine hydrochloride. Cara liya kanggo ngrangsang struktur noradrenergik yaiku alkaloid yohimbine.

Njupuk saka kulit siji saka wit Afrika. Kasedhiya ing bentuk yohimbine hydrochloride.
Dopamin tumindak utamane ing adrenoreceptor. Pengenalan marang obat obatan dofiminostimuliruyuschee dhewe ora mimpin kanggo nambah konsentrasi HGH ing getih, nanging release HGH minangka nanggepi kenaikan aktivitas fisik, sing ningkatake efisiensi proses latihan. Aneh, kanthi acromegali, administrasi obat-obatan sing ngrangsang sintesis dopamin, kanthi nalisir, nimbulaké pangurangan ing release gedhe.

Agen sing paling umum digunakake kanggo nambah sintesis dopamin ing awak yaiku: alkaloid bromocriptine (parlodel), L-DOPA (dioxifenilalanine - turunan saka fenilalanin asam amino). Kajaba iku, ternyata L-DOPA dhewe nduweni peran penting ing CNS minangka neurotransmiter. Kanggo pisanan, L-DOPA digunakake dening wong Amerika ing olah raga. Asam amino phenylalanine, dijupuk ing dosis sing cukup gedhe, dadi sumber sintesis ing awak L-DOPA, sing banjur dadi dopamin karo kabeh transformasi sakitar (dopamin> noradrenalin> adrenalin). Dofomin uga bisa disintesis saka tyrosin asam amino.

Tyrosine, kayata phenylalanine, digunakake sacara luas ing olahraga lan praktik medis ing pirang-pirang negara.
Praktek nglamar L-DOPA mbokmenawa minangka sejarah paling sugih. Iki minangka partly amarga kasunyatan sing L-DOPA wis buktiaken dhewe ing praktik klinis ing perawatan saka akeh penyakit serius. Ing wiwitan, L-DOPA digunakake ing penyakit Parkinson lan umur parkinson (tremor geger tangan).

Banjur diarani obat sing ora becik mbantu mbusak wong saka kekeselen sistem saraf, sing disebabake dening faktor-faktor sing ngurangi eksternal. Urip biasa ora ana ing kene lan ora bisa dilakoni tanpa obat-obatan apik. Ing Rumah Sakit Spesialis Klinik Moscow №8 jenenge ZP Solovyov ana klinik neurosis. Neurosis - pelanggaran reversibel sementara GNI, sing dumadi sawise kakehan abot. Kadhangkala saraf kasebut pancet lan angel ditambani. Wiwit 80s ing abad kaping rong puluhan. Spesialis klinik sing paling unggul kasil ngaplikasikan terapi L-DOPA (0.5 g sapisan dina kanggo dina-dina 10) ing kasus keletihan sistem saraf.

Miturut pengamatan kita, L-DOPA menehi asil sing apik banget marang perawatan impotensi lanang, amarga nambah sensitivitas sel kanggo hormon seks. Hasil sing apik uga ditampa ing perawatan saka macem-macem bentuk depresi saraf sing disebabake dening overloads neuropsikik ekstrem.
Wiwit pertengahan 70s, Amerika wiwit nggunakake L-DOPA ing olahraga lan terus nggunakake nganti saiki. Yen sampeyan njupuk L-DOPA ing wayah esuk, iku bakal cocok karo biorhythms saben dina. Ing wektu sing padha, sekresi post-latihan HGH tambah akeh. Iku menarik yen mung L-DOPA sing dipigunakaké tanpa latihan ora duwé pangaruh ing sistem HGH.

Kanthi acromegali, njupuk L-DOPA, sauntara, ngurangi sekresi hormon pertumbuhan.
Ing pasar US, suplemen nutrisi olahraga isih kebak produk komersial sing ngemot L-DOPA. Bener, kabeh padha duwe jeneng liyane. Sawetara perusahaan wis ngupayakake dhewe kanggo nyatakake menawa tablet kasebut ngasilake tablet karo L-DOPA sajrone jeneng pil hormon pertumbuhan (!) Utawa "pil IGF-1" (faktor pertumbuhan insulin). Supaya ora tiba kanggo pancing murah, sampeyan kudu tansah nganalisis komposisi tamba sing sampeyan tawarake.

L-DOPA iku apik, ora mesthi, nanging adoh saka dhuwit sing dibayar kanggo HGH lan IGF-1. Tablet HGH lan IGF-1 bisa uga ora ana ing prinsip, amarga iki minangka peptida sing cepet dicerna ing saluran gastrointestinal.
Perlu dicatet yen L-DOPA nduweni efek antitumor. Wiwit pertengahan 1980s, ana instruksi resmi saka Departemen Kesehatan kanggo nggunakake L-DOPA ing praktik onkologi, sing, nanging, ora dipateni, awit Iku luwih gampang kanggo milih pasien kanthi perawatan pisanan lan banjur intimidating karo operasi sing bakal teka.

Kerugian saka tamba kasebut kaya ngandhut racun ing ati.
Worldwide, L-DOPA kasedhiya ing tablet lan kapsul saka 0.25 lan 0.5 g. Secara pribadi, minangka praktisi medis, aku ketemu dheweke mung ing tablet 0.5 g.
Ing kasus overdosis, mual lan muntah bisa. Iki disebabake keluwihan dopamin, sing dibentuk saka L-DOPA ing awak.

Dopamin duweni kemampuan kanggo ngaktifake pusat muntah, dumunung ing oblongata medulla.
Wanita meh kaping 2 luwih sensitif marang obat tinimbang wong, padha duwe asil terapeutik sing luwih jelas, lan pilihan dosis diwiwiti kanthi nilai sing luwih cilik. Ing wong, pilihan dosis optimal diwiwiti karo tablet 1 ing 0.5, lan ing wanita karo? tablet, kanthi dosis 0.25 g

Obat utama sing ngemot L-DOPA saiki kasedhiya ing donya kanggo perawatan penyakit Parkinson. Ing akèh wong, L-DOPA digabung karo zat-zat sing mblokir karusakané ing periphery. Supaya luwih akeh obat nemu menyang otak.

Ya, lan dosis L-DOPA bisa dikurangi. Ing tamba kaya NACOM, L-DOPA digabungake karo benzerazide. Loro-lorone carbidopa lan benzerazide nyandhet dekomposisi L-DOPA ing jaringan getih lan perifer. Mangkono liyane menyang otak. Pemilihan dosis obat kasebut kudu ditindakake kanthi teliti, wiwit karo? pil, yen ora ngliwati mual lan mutah. Iki ditrapake kanggo latihan terapi lan olah raga. Aku uga ngulang maneh yen peningkatan HGH kang diluncurake ing tumindak obat-obatan kasebut bakal kedadeyan mung tumrap latar mburi latihan sing cukup cendhak, cukup dhuwur (yen ora ana pancen ora ana asil saka pelepasan HGH).

Ing olah rogo olahraga, blocker b-adrenoreceptor digunakake akeh. Ing tangan siji, sing nambah sekresi HGH, lan ing sisih liya, nambah nada sistem saraf parasympathetic, sing tanggung jawab kanggo proses anabolik ing awak. Jumlah blokir b-adrenoreceptor sing saiki digunakake ing babagan olah raga olahraga cukup gedhe. Kaping pisanan, yaiku anaprilin (obzidan), wiski (iprindolol), trazikor (oxyprenolol) lan akeh liyane. Sejatine, sing digunakake ing atletik lan ing olahraga sing ana hubungane karo manifestasi saka ketahanan gedhe - nglangi, mendhung, ski, dll.

Iki amarga kasunyatan bilih reseptor b-adrenergik nggedhekake tingkat jantung. B-adrenoreceptor blockers bebarengan nambahi kekuwatan kontraksi otot jantung.
Endorfin minangka kelas neurotransmiter sing paling anyar. Wong sing diprodhuksi dening kelenjar pituitika, duwe efek morfin (narkotika lan analgesik). Endorfin saiki wis diprodhuksi sacara synthetically. Padha atusan kali sing luwih apik tinimbang morfin.

Nanging, iki cocog karo sing paling anyar amarga dheweke ora adoh lan adoh. Ing AS, endorphin wis digunakake ing praktik klinik lan olahraga luwih saka 20 taun. Endorfin paling kuat yaiku b-endorphin. Iki pisanan disintesis ing 1975. Iki minangka polipeptida sing kasusun saka residu asam amino 31.
Loro-lorone morfin lan endomorfin ningkatake tingkat HGH ing getih. Efek iki digandhengake karo efek ing sekresi somatoliberin dening hipotalamus.

Kajaba iku, padha nggedhekake pambentukan DNA, sacara signifikan nyuda laju metabolisme basal, suhu awak sing luwih rendah. Pangurangan ing metabolisme basal bakal nimbulaké kelemahan sing ketara ing katabolisme lan, ditambah karo efek somatoliberin-stimulus, nduweni efek anabolik paling kuat lan ekonomi kabeh subtipe pangan.
Morfine ora bisa digunakake ing olah raga, mesthi wae, nanging endorphin kudu pantes. Nalika ditrapake sacara intravena, b-endorphin bisa ningkatake tingkat HGH plasma kanthi faktor 20-30 (!). Ora ana alat liyane sing saiki duwe efek iki. Obat iki duwe masa depan gedhe.

Sampeyan bisa nyebabake nambah sintesis b-endorphin dening awak dhewe kanthi nggunakake efek ngukur sing ngukur (DBE). DBV disebabake dening akupunktur, akèh jarum, bedhil Kuznetsov, tumindake kanthi efek nyeri, lan liya-liyane. Asil apik banget yaiku ngobati daerah-daerah tartamtu ing awak kanthi lelucon. Piranti terapi standar kanggo prosedur iki yaiku alat D'Arsonval. Kekuwatan ngebotake bisa diatur.

Efek vitamins lan asam amino ing HGH

Malah ing wiwitan, introduksi asam nikotinat mung nyebabake gula getih lan nambah sensitivitas jaringan kanggo insulin lan hormon somatotropic. Vitamin PP yaiku vitamin kang serba guna. Kasunyatan iku kabeh tanpa kajaba, reaksi redoks ing aliran awak liwat enzim, sing kalebu asam nicotinic. Enzim kasebut diarani enzim-enzim NAD lan NADP.

NAD yaiku nukotinoamidine nukleotida. NADP - nikotinamide dinucleotide fosfat. Asam nicotinat, njupuk, ngendi langsung, lan ora langsung partisipasi ing kabeh jinis ijol-ijolan. Dosis cilik, duweni efek vitamin (nyegah pellagra), lan ing dosis gedhe (megadoses), wis duwe efek farmakologis sing serius. Efek ing awak kabeh vitamin tanpa eksepsi ora mungkin, tanpa partisipasi asam nikotinat. Efek ing awak kabeh vitamin tanpa eksepsi ora mungkin, tanpa partisipasi asam nikotinat. Kanthi nggunakake jangka panjang, asam nicotinic nyuda kolesterol getih lan nyuda ukuran plak kolesterol alus.

Efek vasodilasi asam nicotinic banget, kayata kanggo pembuluh lan kapiler cilik. Properti iki saka asam nicotinic ndadekake cara sing luwih apik ngembangake kapiler. Yen ana wong maju kanthi cepet, pertumbuhan jaringan kapiler kasebut ora bisa ditemokake kanthi pertumbuhan jaringan otot. Panyebaran serat otot 2 ngurangi pasokan getih 16 (!) Times. Penyediaan aliran darah kapiler ora nyukupi dadi faktor pambates ing pertumbuhan otot lan nyebabake stagnasi ing kabeh asil olah raga. Panggunaan asam nikotinat ing kasus iki mbantu atlet metu saka stagnasi.
Asam nicotinat uga apik amarga mung nduweni efek tonik sing kuat ing kabeh organisme.

Yen, contone, wong sing prone kanggo colds, banjur sawetara sasi perawatan karo dosis gedhe saka Vitamin PP nggawe dheweke kekebalan efek njaba njaba. Asam nicotinat ngrangsang kelenjar adrenal uga (kelenjar adrenal duweni reseptor nikotin "sing mung stimulus karo asam nicotinat lan ora ana liyane) yen injeksi intravena siji dosis gedhe asam nikotinat bisa nyerang serangan asma. Kanthi perawatan jangka panjang kanthi asam nicotinic, hypertrophy saka kelenjar adrenal lan paningkatan daya tahan. Tingkat reaksi katabolisme kaya hipertrofi "nikotin" ing kelenjar adrenal ora owah.

Kanthi nggunakake asam nicotinic ing awak (loro ing sistem saraf pusat lan ing periphery), jumlah serotonin nambah. Serotonin iku loro neurotransmitter lan mediator jaringan. Ing sawetara reaksi, manifests dhewe minangka mediator sistem syaraf simpatik, lan ing wong liya minangka mediator parasympathetic. Iki minangka salah siji saka secretagogues hormon pertumbuhan internal (internal) sing apik. Nalika wong tiba ing wayah awan, tingkat getih serotonin mundhak lan iki minangka alasan utamane kanggo ngembangake sekresi hormon pertumbuhan. Serotonin kaya nguatake sistem syaraf kanthi apik.

Panyerat dosis dhuwur saka asam nicotinat nambah energi ing umum lan ing wektu sing padha ndadekake wong pancen njalar lan luwih seimbang.
Isi serotonin ing sistem saraf bisa ditambah maneh kanthi nggabungake asam nikotinat karo pyridoxine (Vitamin B6). Pyridoxine dijupuk sacara oral ing tablet nganti 300 mg saben dina.

Dosis gedhe saka asam nicotinic bisa (sanajan ora langsung) mbusak wong saka depresi saraf. Minangka wong sing duwe sertifikat saka narcologist, aku bisa kanthi wigati nyatakake: administrasi intravena ml 50. Asam nicotinat cukup bisa njupuk wong metu saka ngombé, "ngilangi" pantangan. Asam nicotinat uga mbantu mecah heroin, nanging mung kanthi kombinasi karo cara liya. Introduksi saka dosis gedhe asam nicotinat digawe ing kondisi kamar perawatan. Pati dumunung ing kursi, siji tangan disambungake karo sistem kanggo ngeculake asam nicotinic intravena, lan tangan liyane nganggo tonometer, sing ngidini sampeyan tetep monitor getih.

Tekanan getih ing tekanan saka asam nicotinat wis suda ing kabeh wong, nanging beda-beda. Sawetara njupuk infus kanthi gampang. Dheweke kudu ngapusi ing kursi mung amarga prosedur kasebut cukup suwe. Ing sawetara wong sing awalé ngalami hipotensi, tekanan getih nyedhak banget supaya kudu ngurus subkutane cordiine, utawa analeptik cahya liyane. Ora bakal nyuda aksi asam nicotinic, nanging ora bakal ngidini tekanan kanggo mudhun ing norma. Kurang banget tekanan getih bisa nyebabake pingsan amarga kasunyatane yen otak ditampa kurang getih, lan kanthi mangkono oksigen, energi lan substrat plastik.
Prosedur sing kaya mangkene bisa ditindakake dening dokter, nanging sing paling kerep dipasrahake marang perawat sing nduweni kemampuan kanggo ngawasi pasien minangka abang minangka kanker amarga efek vasodilatory vitamin PP sing kuat.

Perkenalan gedhe dosis asam nicotinic sacara dramatis nambahi kaasaman jus lambung lan aktivitas enzim pencernaan. Kanthi gastritis atrophik, erosions lan ulcers saka saluran gastrointestinal, pain ing saluran gastrointestinal bisa dumadi. Kanggo umume, ulkus didhelikake (ing 70% saka kasus) lan wong-wong mulai ngalami rasa nyeri ing abdomen sawise administrasi asam nicotinic. Jebule, asam nicotinic mung ndhelikake penyakit sing didhelikake sing durung ditemokake sadurunge. Kanggo sifat iki, dheweke bisa uga ngomong "matur nuwun".
Pyridoxine, kanthi nggunakake moderat, uga bisa ningkatake kaasaman jus lambung, nanging nganti cilik nganti ora ngancam masalah, malah borok.
Luwih saka 30 taun kepungkur, peneliti Amerika nggambarake kemampuan asam nicotinic (vitamin PP) kanggo mblokir lipolysis spontan. Lipolysis spontan yaiku karusakan permanen saka lemak subkutan kanthi release asam lemak gratis (FFA) lan gliserol dadi getih. Loro FFA lan gliserin nyandhet sekresi hormon pertumbuhan.

Introduksi saka asam nicotinic meh kabeh nyisipake lipolysis spontan, "ngresiki" getih saka FFA lan nyebabake pelepasan reaktif HGH. Asil paling apik ditliti kanthi introduksi asam nicotinat intravena, sanajan efek diamati karo intramuskuler lan internal administrasi. Mung 10 mg asam nikotinat, sing diterbitake sacara intravena, bisa nambah isi hormon pertumbuhan ing getih dening 2 kaping. Ing laku olahraga, dosis nganti 250 mg digunakake intravena. Akibaté, efek anabolik sing ditetepake diamati. Ing acara sing perlu kanggo nambah wutah saka atlit enom, asam nicotinic duweni efek ora kurang saka introduksi HGH menyang awak. Efek anabolik ing dosis gedhe bisa ngluwihi efek saka steroid anabolik.

Kerugian mung ing panggunaan asam nikotinat yaiku ing kasus iki ana paningkatan lemak subkutan. Iki mung disebabake dening pemblokiran lipolysis spontan. Efek samping iki didandani dening diet lan "pangatusan", sawise perawatan karo vitamin PP.

Efek sing apik banget ing fungsi somatotropik awak nduweni vitamin W utawa carnitine. Dheweke uga disebut vitamin wutah kanggo kemampuane kanggo nambah wutah bocah cilik. Carnitine nambahake permeabilitas membran sel kanggo asam lemak. Akibaté, asam lemak gampang nembus menyang sèl, ing ngendi dioksidasi kanthi nyepetake energi kanthi jumlah gedhe. Carnitine, kanthi cara,

nyumbang menyang oksidasi asam lemak sing luwih lengkap, sing ing kondisi normal angel. Pengurangan asam lemak ing getih ing tumindak carnitine bakal ngasilake sekresi HGH dening kelenjar pituitary. Ing kombinasi karo "feed energi" minangka asil saka oksidasi asam lemak sing luwih lengkap, iki nggawe prasyarat sing perlu kanggo nambah anabolisme.

Kerugian mung carnitine iku mung nyebabake organisme bocah lan bocah cilik sing luwih enom, sing luwih ngormati karo pangenalan carnitine tinimbang organisme wong diwasa.
Vitamin K (wangun larut banyu - vikasol) bisa ngaktifake fungsi somatotropik kelenjar hipofisis. Ing awak sing enom, vitamin K malah bisa nyebabake reproduksi sel pituitari eosinofil lan peningkatan seketika ing sekresi HGH.

Kita mung kudu ngelingi yen vikasol bisa nglumpukake ing awak. Mulane, sampeyan kudu njupuk kursus vikasol dina 5 lan ngilangi dina 3. Vikasol ngresiki clotting getih sing kurang, lan ing kasus iki ora perlu kanggo nggedhekake sirkulasi kapiler. Mulane, vaskasol sing overdosis ora bisa mokal. Vikasol kasedhiya ing tablet 15 mg. Dosis saben dosis paling dhuwur yaiku 30 mg.

Ana macem-macem bentuk vitamin K, nanging mung siji yaiku larut banyu. Iku dheweke sing jeneng Vicasola (Vitamin K3).
Bahan kimia sing kaya vitamin ditandhani Mildronate. Aplikasi kasebut minangka agen ngurangi sawise nglakoni fisik, nanging bisa ngurangi tingkat FFA ing getih lan, kanthi mangkono, nambah sekresi HGH.

Efek Asam Amino ing Sistem HGH

Stimulator fisiologi sekresi HGH

Umumé, kabeh asam amino kristal, sing disusun ing tablet, utawa dilebokake ing kapsul, bisa ningkatake hormon somatotropik menyang getih. Iki, kanthi alami, kaseimbangan optimal saka asam amino sing penting lan ora penting perlu.
Nanging, ana asam amino kapisah sing bisa ningkatake tingkat somatotropin ing getih ing pirang-pirang kali. Nanging padha apik kanggo nggunakake iki ing dosis mega (dosis ultra-dhuwur). Palm dumadi ing arginine.

Arginine yaiku asam amino sing bisa diganti. Kanthi netes intravena ing dosis 0.5 g saben bobot 1 bobot mundhak isi somatotropin ing getih paling ora kaping 2-3. Dosis sing padha dijupuk kanthi cara sing kurang entheng.
Awalipun, arginine intravena dipigunakaké minangka test. Pembebanan reaktif somatotropin diadili kanthi aman saka kemampuan cadangan kelenjar pituitri, nyimpulake yen perlu kanggo nyuntik HGH saka njaba, yen kemampuan dhewe pituitari kanggo ngasilake somatotropin cukup gedhe lan mung perlu rangsangan cukup .

Istilah sederhana: yen tingkat HGH sawise introduksi arginine rada tambah, pituitari kasebut ora bisa ngasilake jumlah HGH sing bener lan somatotropin kudu dienal menyang awak saka njaba, yen asil sing dikarepake ora ditampa. Yen awak "menehi" reaksi sing kuat, banjur karo kelenjar pituitika kabeh kudu. Iku "dianggo" lan kanggo nambah, ngomong, anabolisme, sampeyan bisa nindakake kanthi tanpa suntikan HGH larang. Sampeyan mung kudu nggawe kelenjar hipofisis dhewe (utawa luwih, sel eosinophilic saka kelenjar pituitary anterior).

Wiwit kita wis ngomong babagan penilaian bobot kapasitas, ora bakal akeh sing mangerteni yen tes sing padha digawe karo obat-obatan sing wis dikenal kanggo kita: insulin lan L-DOPA. Insulin diisolasi sacara intravena sajrone 0.1 U / kg. Biasane, jumlah HGH ing getih kudu nambah wektu 2-3 dibandhingake karo latar asli. Nalika tes L-DOPA dileksanakake, obat kasebut dijupuk kanthi lisan ing weteng. Isi HGH ing getih manungsa tambah ora kurang saka kaping 3, lan ing wanita ora kurang saka 2 kaping (nganti 20 mg / ml jam 3 sawise obat administrasi). Ing individu, isi HGH ing getih bisa nambah nganti 60 ng / ml, nanging iki wis dadi rarity.

Ana uga tes karo glukagon, propranolol lan sawetara obatan liyane. Kanggo mangerteni carane akeh panganan karbohidrat nyegah sekresi HGH ing wong sing diwenehi, sawijining test panularan glukosa ditindakake. Esuke, 100 g saka glukosa diwenehi kanggo wong sing ana ing weteng, lan banjur ditemtokake manawa tingkat HGH ing getih mudhun.

Ngurangi maksimum ing tingkat kudu kedadean ing jam 2. Lan jumlah HGH ing getih ora bakal mudhun ing ngisor 2 ng / ml. Yen tiba ing ngisor iki, sampeyan kudu ngowahi kanthi nyata revisi diet karbohidrat ing arah reduksi, utawa goleki

a pathologi serius ijol-ijolan (lan luwih apik sing loro bebarengan). Kanthi acromegali, diabetes, gagal ginjal, lan sawetara penyakit kronis serius liyane, tuwuhing paradoks ing tingkat HGH plasma minangka respon tumrap glukosa.

Nanging, bali menyang asam amino. Sawise miwiti "karir" karo tes diagnostik, arginine "mlebu" menyang pasar produk nutrisi olahraga ing wangun murni lan minangka tambahan. Masalah mung sing nalika dijupuk lisan, arginine kurang efektif tinimbang karo administrasi intravena. Supaya piye wae ngaktifake pelepasan HGH saka kelenjar pituitri, perlu "mangan" paling ora 30 g arginine murni ing weteng kosong. Soko aku ora ketemu ing pasar produk nutrisi olah raga, sing wangun peluncuran bakal ngidini bisa nggunakake kanthi bebarengan kaya jumlah arginine.

Nggunakake dosis cilik mung mbuwang wektu lan dhuwit. Ana produk sing kudu dileksanakake minangka ngirim, utawa ora bisa digunakake.
Saiki, kita bakal ngelingake sintesis catecholamine saka phenylalanine (utawa saka tyrosine asam amino).


Cathetan: L-DOPA bisa disintesis ing awak langsung saka fenilalanin, ngliwati panggung tirosin. L-DOPA sing saiki dadi obyek utama kita minangka bahan sing bisa nambah release somatotropin.
Alam disusun awak banget kanthi wiyar, kanthi sawetara jaring pengaman. Yen, amarga kurang nutrisi ing awak, asam phenylalanine sing penting ora cukup, (awak) wiwit nyintesis L-DOPA saka tyrosine asam amino penting. Ora bakal ana tyrosine kurang ing awak, amarga kita ngerti yen samubarang asam amino sing diganti bisa disintesis saka asam glutamat utawa aspartat.

Penerimaan saka tirosin murni sacara langsung ningkat kanthi isi L-DOPA ing CNS. Ing wektu sing padha, sensasi subyektif panganggo kaya-kaya mung sensitif subyektif saka wong sing njupuk L-DOPA. Panampa paling ora 2 g tyrosine (ing weteng kosong) nyebabake rasa kurang relaksasi lan tenang. Meh padha ngrasa wong sing njupuk L-DOPA, sing dianggep (lan) pranala serep saka sistem simpatik-adrenal.

Sistem saraf pusat luwih akeh ngemot L-DOPA, sistem saraf luwih stabil, sing kurang bisa dikurangi.
Dadi, pangaturan tirosin ora nyebabake sintesis HGH utawa sekresi. Nanging, penguatan pranala cadangan saka CNS lan paningkatan jumlah L-DOPA sing disintesis saka timing tyrosin kanggo nyatane yen sekresi latihan lan post-latihan saka hormon pertumbuhan nambah sacara signifikan.

L-DOPA disintesis saka tirosin ing ati kanthi tumindak tyrosinase enzyme. Nilai 2 sing penting banget ing kene. Titik pisanan yaiku yen ati, yen ora sampurna, banjur paling sethithik luwih sehat, mula tyrosinase bakal ora bisa dianggo. Titik kapindho yaiku tyrosinase diaktifake dening ion tembaga. Utamane, ora ana masalah ing ngendi wong bakal tembaga saka: strawberries utawa kompleks vitamin-mineral. Nanging, cara liya katon luwih cepet lan luwih gampang, utamane amarga tembaga ana ing "wis rampung", dadi form ionisasi.

Resep saka tyrosine luwih bedo saka L-DOPA amarga ora menehi efek samping lan ora beracun. Iku ora bakal ngilangi atlet sing duwe tirosin ing kabin obat ngarep minangka obat sedative. Kita diubengi karo stres. Ora ana sing diasuransiake marang kuwatir lan emosi negatif. Apa ngetutake yen sampeyan bisa njupuk tyrosin cilik. Lan saraf bakal nggoleki lan asil latihan bakal nambah.

Sanadyan kita mbuang efek langsung tirosin ing sistem somatotropin, tyrosin bisa digunakake mung minangka agen ngurangi sawise latihan akeh-ukuran. Saka sudut pandang biorhythmology, tyrosine paling apik ing wayah sore utawa ing wayah sore.

Deleng maneh ing skema iki, bisa dideleng yen ora mung dopamin disintesis saka L-DOPA, nanging uga melanin, jenis pigmen khusus sing tanggung jawab kanggo pewarna rambut, iris mata, kulit, lan liya-liyane. Yen ana kekurangan L -DOPA ing awak, melanin sebagian dibuwang ing pemugaran link cadangan sistem saraf tengah. Mulane, bocah-bocah umur pitung taun bisa dadi werna abu-abu sawise stress. Asring, wulu werna abu-abu disambungake karo kurang umur L-DOPA. Sawijining eksperimen sing lucu banget mbuktikake yen rambut abang bisa gampang diobati kanthi njupuk dosis gedhe saka tirosin.

Nanging, bengok-bengok "Hurray!" Ing babagan iki isih awal. Dosis tyrosin ora mung gedhe, nanging ora mampet, 1 g saben 1 kg bobot awak. Iki maneh mbuktikake ora ana keracunan tirosin.
Titik, ing umum, ora rambut abu-abu. Rambut luwih murah lan luwih gampang kanggo nglapisi tyrosin tinimbang pangan biasa. Rambut abu-abu minangka indikator ora langsung saka proses penuaan sistem saraf lan indikator ora langsung sing padha saka kelemahan sistem somatotropin. Mulane, sanajan ing jumlah cilik, tyrosin bakal migunani minangka cara kanggo nambani penuaan sistem saraf tengah.
Lan saiki, ayo elinga yen ing awal rantai kabeh iku fenilalanine - asam amino penting. Resep saka phenylalanine uga ngaktivasi sintesis catecholamine kabeh. Sawise kabeh, L-DOPA bisa disintesis langsung saka fenilalanin. Sawetara percobaan nunjukake yen ana sawetara beda.

manawa catecholamines disintesis langsung saka fenilalanin utawa liwat tahapan tyrosine.

Ing biokimia, iki asring kerep: rantai biologi sing padha bisa ngasilake asil pungkasan sing beda-beda gumantung ing tahap apa mekanisme kasebut diluncurake. Pisanan, asupan phenylalanine ora nyebabake istirahat lan efek sedative ing sistem saraf pusat. Mangkono, njupuk pirang-pirang gram asam amino iki mbantu ngrasakake energi, nyuda keletihan, keletihan lan apati. Kapindho, senajan phenylalanine nambah isi ing unit L-DOPA cadangan, L-DOPA iki ora mimpin kanggo nambah pigmen.
Kaya tyrosine, phenylalanine sing ditindakake ing njaba latihan sistem somatotropin ora tumindak kanthi cara apa wae.

Nanging, ing periode latihan aktif, sampeyan bisa ngedhunake kenaikan sing signifikan nalika mbebasake somatotropin, nalika latihan lan ing periode latihan.
Ing pasar produk nutrisi olahraga, ornitin asam amino aktif dipromosikake minangka sarana kanggo ngrangsang pelepasan somatotropin menyang getih. Nanging, data ilmiah sing bakal ngonfirmasi sing bener saka rekomendasi iki durung kasedhiya. Lan sampeyan bisa ngiklanake apa-apa.

Topik stimulan stimulator asam amino pendidikan lan sekresi HGH, saya pikir, minangka salah sawijining wilayah pharmacology olahraga paling cedhak. Sawise kabeh, HGH yaiku peptide sing kalebu asam amino lan ngapa ningkatake formasie yen ora asam amino. Asam amino nanggapi kanthi apik karo macem-macem modifikasi, lan aku isih ana akeh kejutan ing ngarep.

Stimulator fisiologi sekresi HGH

Stimulator fisiologi sekresi HGH

Latihan punika temtunipun stimulator paling kuat sekresi HGH. Ing pangaribawa latihan intensif, puncak emisi HGH sajrone mangsa dadi luwih kerep lan ditambahi ing amplitudo. Nalika mbangun rencana latihan, perlu diwenehi interaksi HGH karo hormon liyane sajrone latihan. Sing luwih dhuwur ing intensitas latihan, luwih gedhe dibebasake HGH. Kekuwatan ejection bisa nambah sajrone setengah jam latihan, lan sawise iku bisa ngurangi. Ing wektu sing padha, pelepasan hormon seks lan hormon tiroid mundhak, sing ngetokake efek HGH ing jaringan.

Pembebasan ing getih catecholamines, utamane norepinefrin lan adrenalin. Iki minangka phase stres latihan pisanan, ngarahake mobilisasi sumber daya energi awak. Wis disebutake yen HGH minangka hormon sing "nyenengake". Sekresi insulin nyuda, lan iki nduweni panjelasan dhewe. HGH, hormon seks lan catecholamines minangka faktor kontra-insula sing ngecakake release loro insulin lan efek ing jaringan, mula insulin bisa mblokir mobilisasi sumber daya energi HGH bebarengan karo catecholamines lan hormon tiroid utamane ngilangi glikogen ati, sing dipérang dadi glukosa lan digunakake dening otot.

Otot, cukup aneh, ora bisa nggunakake glukosa saka getih. Glukosa teka saka aliran getih, mula dadi glikogen, banjur dibuang. Nalika nyimpen glycogen ing ati metu saka HGH, catecholamines lan hormon tiroid "nyerang" ing jaringan adipose. Pisanan, subkutan, lan banjur internal. Asam lemak nyebabake getih, nanging ora dimanfaatake kanthi bener. Iki mbutuhake glukosa, lan ora ana persediaan glukosa. Glikogen otot (kanthi alesan ora ana sing mangerteni iki) ora bisa dadi glukosa lan ing kasus iki bisa "ora nglakoni apa-apa" kanggo pemanfaatan asam lemak.

Sawise 20 menit latihan (kanggo wiwitan), albumin plasma getih ing ati dadi glukosa, lan glukosa sing anyar iki mbantu bisa cepet nggunakake asam lemak. Atlit sing paling dilatih ing atmosfer protein plasma sing digunakaké kanggo kabutuhan energi ora sawise 20, nanging sawise latihan 10. Atlet kualifikasi proses kualifikasi "glukoneogenesis", yaiku Neoplasma glukosa ing ati sing dikembangake banget.

Saben menit saka latihan glukosa ing ati diwenehi saka asam lemak lan gliserin. Glukosa saka asal-usul lemak mbantu otot-otot nggunakke asam lemak lan gliserin, sing wis rampung dioksidasi kanggo mbentuk energi sing disimpen ing bentuk ATP. Tingkat latihan jam 0.5

HGH ing getih wiwit nandhang lancar. Ing wektu sing padha, tingkat hormon tiroid lan catecholamines tumiba. Nanging, tingkat hormon glukokortikoid, sing nyegah efek HGH, thyroxin lan hormon seks, mundhak. Iki amarga adrenalin ngrangsang struktur serotonergik perifer awak (sel saraf sing ngasilake serotonin ing periphery), serotonin wiwit ngrangsang korteks adrenal lan akeh hormon glukokortikoid sing dilebokake ing getih.

Glukokortikoid luwih ningkatake glukoneogenesis ati. Sekresi insulin tetep ditindhes. Fase stres latihan kaping pindho, sing ditondoi kanthi nambah katular katabolisme. Perkembangan katabolisme iki disebabake yen hormon glukokortikoid utamane duwe alanine ing kabutuhan glukoneogenesis, asam amino sing ditemokake saka otot. Iki mung mimpin kanggo pangembangan prosès katabolik ing jaringan otot.

Sawise jam 1 sawise wiwitan latihan, wis ana predominansi prosès katabolisme sing signifikan ing proses pangolahan anabolik. Carane ngatasi masalah? Cara kanggo nyegah katabolisme otot? Kesimpulan kasebut nyatake dhewe: latihan kudu cekak cukup kanggo entuk kekurangan energi ing jaringan otot lan sintesis glukosa saka asam lemak lan gliserol.

Yen latihan luwih suwe tinimbang perlu, alanine bakal nyedhaki kebutuhan energi awak lan banjur katabolisme otot ora bisa dihindari.
Wong bodho sing ora ngerti inti psikologi normal ing majalah populer nulis yen perlu "bom" saben otot kanggo jam kanggo nyebabake katabolisme otot. Lan ing katabolisme otot sing luwih akeh, sing luwih akeh, miturut claims, anabolisme otot berkembang nalika periode liyane.

Akademik luwih akèh utawa kurang saka komunitas akademisi bakal pitutur marang kowe yen hypertrophy otot berkembang mung minangka respon kanggo kekurangan energi lan ora ana liyane. Yen otot pancen dawa banget, banjur katabolisme jaringan otot berkembang. Hipertropi muskular ora metu saka pitakonan. Sabanjure, otot wiwit "garing."

Ing cahya saka ndhuwur, dadi cetha kenapa saiki gaya global iku kanggo shorten latihan kanthi nambah bebarengan ing intensitas. Kanggo nggoleki jumlah latihan sing dibutuhake, latihan cendhak sing kerep ditindakake: 2-3 kaping saben dina, lan kadhangkala luwih asring. Saiki atlet sing olahraga 3 kaping dina kanggo menit 20 ora nggumun sapa.

Intensitas latihan wiwit njupuk formulir sing ora anyar. Sawetara atlit nglakoni latihan intensitas sing cendhak tanpa istirahat antarane set. Carane rampung? Aku bakal menehi tuladha prasaja. Atlet rawuh ing gedung olahraga lan wiwit nindakake telung set: squats, deadlift, bench press. Paket kasebut digawe kaya ing ngisor iki. Pendekatan panas-up ing squats, banjur langsung tanpa istirahat (!) Pendekatan panas-up ing sabuk lan langsung tanpa break, pendekatan warm-up ing penet bench. Banjur kabeh mbaleni maneh. Warm-up nyedhiyakake alternatif lan gedhe-gedhe utama diwiwiti. Pendekatan utama kanggo sikil, banjur tanpa break, pendekatan utama ing deadlift, banjur tanpa break, pendekatan utama ing penet bangku. Lan kabeh latihan.

Ing babagan intensitas, latihan kasebut wis nyedhaki sprint. Pot pour ing 3 lepen. Sawise saben pendekatan ing penet bench, sampeyan kudu ngilangke bench kanthi andhuk khusus. Iku ora gampang ditarik menyang intensitas dhuwur, nanging siji ora bisa dilakoni tanpa. Pisanan, sajrone latihan jam 0.5 pisanan, pelepasan HGH dadi getih (kanthi istilah kuantitatif) langsung sebanding karo intensitas. Sing luwih dhuwur ing intensitas, luwih gedhe ejection. Lan, kaping pindho, tanpa intensitas dhuwur, ora mungkin kanggo ngrampungake jumlah latihan (pendekatan, repetisi) sing dibutuhake ing menit 20-30.

Nalika ing pertengahan 60s ing abad kaping rong puluhan. dikembangake konsep dhasar saka pertumbuhan otot, ternyata wutah massa otot sacara lurus langsung karo katergantungan ing jumlah karya sing dilakoni sajrone latihan. Rangka wektu latihan ora diwatesi. Ing 70s, kriteria tambahan muncul - wektu latihan. Saiki, tuwuhing otot dadi pas karo sesambungan otot sing sampurna lan proporsional banget karo unit wektu sing bisa ditindakake.

Kanthi volume karya otot sing padha, tuwuhing otot maksimum ing ngendi jumlah karya iki dileksanakake ing jumlah wektu minimal.
Nalika latihan dhuwur-intensitas wiwit muncul dadi tren, gelombang indulgensi ing stimulan wiwit, nganti amphetamine stimulants. Tanpa stimulants, latian intensitas dhuwur cendhak katon kabeh ora mungkin.

Supaya ora ngurangi sistem saraf, stimulan digabung karo sawetara steroid sing duweni afinitas sing luwih gedhe kanggo jaringan saraf tinimbang liyane. Payback ora dawa teka. Serangan jantung lan cacat jantung wiwit diwiwiti. Sing duwe wektu kanggo ngganti katup jantung, dheweke urip, sing ora

ngatur, sing ora. Wong wis dadi luwih was-was. Tinimbang stimulan, padha wiwit nggunakake agen ngurangi, ekonomis, lan energizers, nootropes.

Padha diijini kanggo nindakake karya ageng ing wektu sing cendhak kanthi kurang kaku ing otot jantung. Jantung wiwit latihan dhewe - lan iki langsung menehi hasil. Atlet ngrambah tingkat sing anyar. Sprint mlaku ngasilake misuwur antarane "siloviki" lan bodybuilders.

2. Turu minangka faktor penting ing sekresi HGH. Ing proses évolusi, mekanisme ngirit energi lan nyuplai energi awak nalika turu ditindakake kanthi jelas. Sanalika wong tiba ing wayah awan, tingkat HGH ing getih langsung mundhak, utamane nalika jamur 2 pisanan. Salah siji fungsi utama HGH yaiku lemak mobilisasi. Sajrone turu, wong ora mangan, lan awak kalebu rute penyediaan pangan - lemak. Yen ing wektu siyaga awak mangan karbohidrat lan asam amino, banjur nalika turu, iku utamané asam lemak.

Pembusukan adipose tissue subkutan lan pelepasan FFA lan trigliserida menyang getih diwenehake dening somatotropin. Alami, katolik cenderung mudhun lan proses anabolik ing awak nambah. Proses katabolisme sajrone ngubengi mung turu ing hubungan karo jaringan adipose.
Ing defisit turu sing paling sithik, sekresi somatotropin langsung kacau.

Kanthi panataran sing luwih apik, sabanjure, dibalekake. Rekomendasi kanggo turu ing paling sethithik 2 dina duwe alasan psikologi serius. Pucuk bedahan ndadékaké kena tandha HGH. Yen wong turu ing wayah wengi lan paling sethithik jam 1-2 sedina, total wektu turu ora berubah, nanging sekresi HGH mbenakake kanthi nyata. Efek sing luwih apik diamati yen wong ngantem 3 kaping dina.

Turu utama yaiku ing wayah wengi, lan ing wayah dina 2 turu kanggo jam 1. Jumlah total turu saben dina tetep ora diganti. Ing ngarsane 2 ngaso kanggo turu ing wayah sore, turu ing wayah wengi wis diketok.
Opsi sing becik yaiku kombinasi saka latihan lathe 3 kanthi nyenyet saben dina saben dina 3. Anak-anak cilik turu ing 3-5 kaping (kadang-kadang luwih) saben dina. Ing saperangan babagan iki, tingkat somatotropin sing dhuwur banget, lan anabolisme pancen dumadi saka katabolisme.

Ngaso awan mbisakake sampeyan nambahake HGH. Iki uga ningkatake release menyang getih hormon seks sing duwe efek anabolik, ngurangi release glucocorticoids, nuduhake efek katabolik. Umumé, latar mburi luwih becik digawé kanggo reaksi aksi anabolik somatotropin. Kanthi umur, wektu turu kurang dikurangi lan ambane kurang. Ing podo karo iki, sekresi somatotropin uga dikurangi. Apa aku kudu ngomong babagan sing negatip iku bisa nyebabake aparat gabungan ligamen, lan uga ing tingkat kesehatan umum.

Ing laku olahraga digunakake kanthi cara kaya "listrik". "Elektro" yaiku piranti sing nyedhiyakake arus persegi dowo kanthi tegangan. Salah sijine elektroda diumpetake ing mburi sirah, lan liyane ing mripat sing nutup. Nalika sampeyan nguripake piranti lan pilihan karakter sing bener, pasien bakal turu lan turu nganti piranti mati. Ing prosedur iki, saiki ing saraf mata langsung menyang hypothalamus, menyang tengah turu, sawise wong kasebut turu. Electrosleep biasane digunakake ing perawatan lemes, nanging bisa uga minangka alternatif sing apik kanggo turu awan yen turu nalika dina iku angel kanggo sawetara alasan.

Kanthi bantuan apparatus electrosleep, malah electroarcosis bisa dipicu - impen saka ambane kuwi sing ngidini intervensi bedah.
Apparatus kanggo electrosleep lan elektronarkoza ora adil arang digunakake ing praktik klinik lan olahraga. Padha bisa ngganti akeh obatan, lan bakal angel banget kanggo dianggep minangka doping.

Kanthi bantuan saka apparatus electrosignic, bisa nyuntikake obatan langsung menyang otak, sing duwe efek hipnosis, sedative, regenerating utawa antihypoxic. Iki ditindakake kanthi gampang: pad orbital dibumboni kanthi solusi pengobatan sing dibutuhake lan ditrapake kanggo mata. Nalika saiki wis diuripake, zat obat kasebut nyemprotake menyang bagian tengah otak (hipotalamus ing ngendi turu dibentuk) liwat ikatan neurovaskular oksel, yaiku ing tengah turu.

Cara nyedhiyakake obat duwe sawetara kaluwihan liwat administrasi internal utawa nyuntikake: 1. Bahan kimia sing ora ngirit ora nyerang saluran pencernaan lan ora nembus menyang ati; 2. Bahan kimia ora nglebokake aliran getih umum lan ora bisa dideteksi nganggo tes konvensional. Iki penting banget yen kasus obat kasebut diklasifikasikake minangka doping lan dideteksi

awak ora dikarepake; 3. Obat milih kanthi cepet ing jaringan otak; 4. Konsumsi obat dikurangi dening puluhan, malah malah nganti atusan kali.

Yen ing panularan internal ora luwih saka 2% saka jumlah obat sing dijupuk ing otak, banjur nalika elektroforesis, jumlah obat sing nambani jaringan otak minangka urutan luwih akeh; 5. Kualitas tindakan obat kasebut ora liwat biotransformasi ing ati bisa luwih apik tinimbang sawise injeksi, lan malah luwih kaya reception internal.

Kanggo nindakake prosedur electrosign, arus impuls frekuensi rendah 1-150 Hz, durasi 0.4-0.2, voltase nganti 50 V lan amplitudo 4-8 mA digunakake. Ing praktisi physiotherapeutic, piranti khusus digunakake: "Electrosloon-1", "Electrosloon-2", "Electrosloon-3", "Electrosloon-TH". Electronarcon lan Lenar digunakake kanggo electroarcosis. Piranti kanggo elektronarkoz beda karo piranti electrosleep sajrone nggunakake frekuensi dhuwur saiki. Ing sawetara negara (USA), piranti electrosleep ora digunakake ing kabeh amarga efficiency kurang.

Aplikasi mung kanggo elektronarkoz. Yen nalika prosedur electrosine turu tipis utawa, ing paling apik, turu dawa, banjur nalika proses nggulung elektron, pasien kasebut langsung turu.
Ing negara kita, ing Rusia, piranti Elektroson-ChT paling populer, sing ngidini kita nindakake prosedur elektrosounder bebarengan kanggo pasien 4.

Kanthi bantuan piranti kasebut, ing wektu sing cendhak, kabeh tim olah raga bisa ngalami prosedur electrosine.
Kadhangkala, kanggo nyegah turu dina siang, hypnotics lampu utawa obat penenang digunakake. Mung iki kudu rampung kanthi teliti, supaya ora nyebabake kecanduan.
Ing kene, tranquilizers benzodiazepine iku sing paling cocok, sing ora duwe racun. Kaping pisanan, yaiku nitrazepam (setara Jerman - Radeorm).

Obat iki apik amarga ora nimbulaké gangguan ing struktur turu, ora ngganti rasio fase cepet lan alon. Sibazon bisa dilebokake ing papan liya ing tingkat pangurangan kualitas konsumen (sing padha karo Jerman yaiku Seduxen, sing setara karo Polandia yaiku Relanium). Banjur sampeyan bisa nyimpen benzodiazepine.

derivatif kayata alprazalam, phenazepam, nozepam (analog Polandia yaiku tazepam), lorazepam, bromazepam, gidazepam, clobazam, lan liya-liyane.

Dosis kudu dipilih banget kanthi teliti, empiris. Yen tumindak? tablet, umpamane, cukup, sampeyan ora bisa njupuk kabeh tablet sekaligus.
Ing antihypoxant "sodium oxybutyrate" dosis cilik nganti 2 g, nduweni efek sing nyenengake, lan efek hipnosis gedhe (4 g). Sodium oxybutyrate minangka agen ngurangi apik lan, sing paling penting, ngasilake kandungan HGH plasma.

Senyawa asam amino "Phenibut" disintesis kanthi nglambangake radikal fenil kanggo asam L-aminobutyric. Phenibut miturut klasifikasi nuduhake "Nootropics", tegese kanggo nambah pikiran. Nanging ing dosis 2 nganti 4 g, efek hipnosis sing cendhak. Phenibut apik amarga mundhake isi dopamin ing SSP, lan mulane ningkatake latihan lan post-latihan Tambah ing tingkat somatotropin ing plasma getih.

Kabeh obatan ing ndhuwur bisa disuntikake langsung menyang otak, ora mung kanthi bantuan aparatus elektrosist, nanging uga kanthi bantuan aparatus elektroforesis biasa. Prosedur kasebut diarani "electrophoresis transcersebral". Apparatus kanggo elektroforesis konvensional disuntikake menyang awak saka zat obat kanthi nggunakake arus langsung konvensional. Saiki langsung iki ditampa kanthi ngowahi arus bolak balik normal saka kothak listrik kita. Ana rong cara utama elektroforesis transcerebral: transorbital lan intranasal. Nalika nggarap teknik transorbital, siji elektroda forked dilebokake ing orbit lan liyane ing wilayah occipital, njupuk vertebra serviks ndhuwur.

Nggunakake HGH ing binaraga lan ningkatake dhuwur manungsa

Nalika nggarap teknik endonasal, siji elektroda forked dilebokake menyang nostrils pasien, lan sing liya ditrapake ing mburi sirah, kayadene kasus electrohoresis transorbital. Yen sajrone elektroforesis transorbital, zat obat diserap menyang otak liwat ikatan neurovascular orbital, lan nalika intranasal liwat ikatan neurovaskular irung.

Teknik transorbital sing paling wiyar. Saiki, cara pribadi wis dikembangake kanggo introduksi sodium oxybutyrate lan kabeh tranquilizers benzodiazepine liwat orbit (saka anoda). Sanajan introduksi vitamin B1 lan asam glutamat digawe mung dening teknik endonasal.

Prosedur iki ditindakake kanthi nggunakake apparatus electrophoresis konvensional. Saiki sing diwatesi diwatesi ing mA. Kapadhetan saiki ing elektroforesis medis konvensional biasane saka 0.01-0.1 nA / m2.

Durasi saka prosedur kasebut mulai saka 10 nganti 40 menit. Nglayani minangka sumber aparatus sing dipasang ing tembok sing saiki: AGN-1, AGN-2, AGN-32, portabel AGP-33, AGVK-1. Ing piranti kasebut, voltase saka sinusoidal saiki saiki ngurangi voltase 60 V, sawise sing saiki wis direset lan dilebur. Saiki dikontrol dening milliammeter.
Atlet sing kanthi aktif gabungke pakaryan karo latian kadang ora duwe kesempatan kanggo ora turu ing wayah awan, nanging malah njagong kanggo ngaso.

Ing kasus iki, mung ana siji cara metu: kanggo ngowahi turu ing wayah wengi supaya bisa nambah efek restoratif, anabolic lan anti-katabolik. Ana cara pangaruh sing disebut "turu psikologi lengkap". Punika adhedhasar njupuk pil sing turu sawetara jam sadurunge bedtime. Mulane, turu, ditekani dening jam 2-3. Akeh hipnotis, lan tartamtu, turunan asam barbiturat, duwe kemampuan kanggo nambah sekresi hormon pertumbuhan ing wayah wengi.

Seri barbiturate obat hipnosis sing paling umum - Phenobarbital. Sadurungé, dheweke dikenal kanthi jeneng "Luminal". Kajaba iku, turunan asam barbiturate uga digunakake, kayata, kayata, Cyclobarbital, lan liya-liyané. Ana fitur sing mbedakake saka pil tidur ing klompok liya. Barbiturates, utamané, nyegah kegiatan korteks adrenal lan pelepasan hormon katabolisme - glukokortikoid. Ing babagan iki, bisa dianggep minangka obatan kanthi efek anti-katabolisme, sanajan ing kasus iki, iku sing utama.

Hormon saka korteks adrenal yaiku hubungan antagonist karo hormon seks - androgen. Panggunaan barbiturates ndadékaké kanggo nambah sintesis androgen ing kelenjar seks. Kadhangkala efek kasebut bisa ngrembaka manawa wong sing nggunakake barbiturates kanggo sawetara wektu penyakit kronis (epilepsi) dadi overgrown karo awak badan kaya monyet.

Nanging utamane yaiku kanthi ngurangi sintesis lan release glucocorticoids menyang getih, barbiturates "disinfect" sekresi HGH dening hipofisis lan ngilangi blanjane paparan HGH menyang jaringan perifer (ing kasus iki, ati, ing ngendi somatomedin iku diprodhuksi).

Yen kita nggunakake barbiturates kanggo prolong turu ing wayah wengi, kudu ati-ati banget. Barbiturates nduweni kemampuan kanggo ngumpulake (cumulate) ing awak. Mulane, bisa digunakake kanggo dina ora luwih saka 10 ing saben baris lan ing dosis minimal. Derivat benzodiazepine kurang beracun, utawa luwih asor tinimbang racun. Sanajan lagi ditingkat minangka obat penenang. Efek sing tranquilizing kadhangkala (gumantung saka dosis) dadi akeh sing nyebabake turu. Padha cukup cocok kanggo digunakake minangka pil amben. Sodium oxybutyrate lan phenibut isih luwih disenengi amarga nduweni efek regenerasi lan rada anabolic. Phenibut nemen nambahi sintesis dopamin ing SSP, lan dopamin, kaya sing kita ngerti, minangka stimulator apik sekresi HGH.

Ing tengah abad rong puluhan. Pengobatan panyakit saraf, mental lan somatik kanthi turu sing wis suwe wis digunakake sacara praktis ing saindhenging donya. Patien ngaso dina 10 kanthi cepet, mung tangi nalika mangan, nggunakake toilet lan njupuk pil sing lagi anyar. Nglakoni perawatan kasebut kanthi khusus ing kahanan stasioner. Nganti saiki, ing negara kita, ing sawetara klinik, turu dina 5 digunakake kanggo nambani sistem saraf.

Babar pisan yen turu sing suwe nyedhiyakake khasiat maksimum ing ulkus lambung lan ulkus duodenal, lan nyatane obat sing paling kuat kanggo ulkus peptik yaiku somatotropin.
Ing praktik olahraga praktis, turu sing rada suwe ora bisa diterapake, nanging aku kerep kudu ngleksanani nglangi dina 2 kanggo nambani overtraining lan ngatasi stagnasi ing perkembangan kinerja atletik. Ngimpi kuwi dianakake ing akhir minggu. Ing wayah sore, atlet lungguh ing wayah sore kaya biasa. Esuke sawise tangi dheweke njupuk pil tidur, sarapan lan turu maneh nganti sore. Ing wayah sore dheweke wakes up, njupuk pil turu, dine lan turu maneh nganti esuk. Yen ana wong turu ing wayah sore, turu kabeh dina sabat lan minggu (karo istirahat kanggo mangan lan dosis pil sing lagi anyar) lan tangi mung dina esuk, banjur dadi turu kaya total dina 2.5.

Kanggo ngimpi kuwi, kabeh preparasi ing ndhuwur cocok, lan malah luwih apik kanggo ngganteni wong-wong mau supaya ora bisa cumulation lan kecanduan. Turunan benzodiazepine utawa kombinasi karo natrium hidroksibutirat sing paling disenengi. Ing kasus kombinasi kasebut, benzodiazepines lan hydroxybutyrate dijupuk kanthi moderat.

Panganan sing ditindakake sajrone turu dina 2.5 iki sacoro-cuma kapérang saka asam amino, protein lan protein mung. Supaya kita bakal entuk release maksimum somatotropin lan tambah massa otot bakal digabung karo penurunan lemak subkutan.

Ora ana obyek antipsikotik kayata aminazin, lan liya-liyane. Bisa digunakake kanthi tujuan sedative utawa hypnotic. Akeh taun kepungkur, antipsikotik digawe kanggo ngobati pasien mental riot. Padha duwe efek sedative sing kuat sing wong biasa, njupuk antipsychotic tartamtu, tumiba ing turu jero. Turu bisa bertahan nganti pirang-pirang dina, amarga sawetara antipsikotik bisa nyebabake turu malah luwih jero tinimbang pil tidur sing kuat.
Nanging, neuroleptika duwe massa efek samping sing ora dikepengini. Sifat sing paling "ala" saka neuroleptik yaiku nyuda sintesis ing sel syaraf L-DOPA, dopamin, norepinefrin lan uga karusakan saka sel-sel syaraf sing ngasilake neurotransmitter kasebut. Turu ing tumindak neuroleptik ora mung ngasilake sekresi somatotropin, nanging sabanjure, ngeculake release somatotropin lan hormon seks. Proses pangolahan ing jaringan otot alon-alon ambruk.

Nanging massa saka jaringan adipose terus berkembang. Akeh dokter sing ora duwe pengetahuan sing resik nyedhiyakake kanggo pasien sing narkoba hipnotik kayata obatan sing numpes sistem saraf pusat kanthi arti sing paling bener. Mulane, bakal dadi kesalahan sing ora bisa diwenehake supaya ora fokus ing masalah iki. Pakaryan hipnotis hipnosis lan iki kudu tansah eling.
Manajemen ngaso bisa ditindakake tanpa obat apa wae, sauntara bisa nguwasani kemampuan istirahat utamane. Ana akeh cara lan teknik istirahat.

Ayo nyoba ngupayakake sing paling umum, sing diarani latihan autogenik klasik dening Schulz. Duwe nguwasani ketrampilan latihan kasebut, wong bisa nyinkronake awake dhewe sajrone istirahat jero utawa turu. Sanajan wong ora bisa turu, lan dheweke mung ngalami régulasi jero, iki bisa nyebabake aktivitas biologis otak lan nambah sekresi hormon pertumbuhan.

Kanggo istirahat lengkap, sampeyan kudu ngapusi lan nggawe standar standar: 1. Nutup mripatmu kanthi tightly (iku luwih becik kanggo menyang kamar peteng ing endi jumlahe pepeteng); 2. Mbayangno perasaan meri: 1) ing tangan; 2) ing elbows lan lengen; 3) ing tangan saka tip driji menyang pundak; 4) ing sikil, wiwit saka ujung driji lan pungkasane karo sendi pinggul; 5) abot ing otot gluteal; 6) abot ing otot bali; 7) abot ing otot abdominal lan otot abdomen; 8) abot ing otot dada; 9) abot ing otot Pundhak; 9) gerah ing otot gulu; 10) abot ing kabeh otot sirah.
Sing terakhir iku tugas paling penting, minangka relaksasi mimic, masticatory lan otot-otot ucapan nyebabake relaksasi paling umum lan perdamaian. Minangka alternatif, rasa kuwat ditindakake: a) ing otot masticatory; b) ing otot tutur (otot ilat lan larynx); c) ing otot mimik (otot saka lambe, mata, alis, bathuk). Banjur, sawise bisa mbayangake abot ing kabeh otot, ana rasa rasa umum lan ngantuk.

Teknik standar katelu yaiku sensasi panas ing kabeh otot. Perwakilan saka panas dilakoni ing urutan sing padha karo perwakilan gravitasi.
Yen perwakilan figuratif panas lan gravitasi ora bisa digunakake, perlu nggunakake formula saran kaya: "Tangan dadi abot lan panas," dll. Rumus kasebut kudu diucapake. Yen ngucapake rumus kasebut ora bisa digunakake, sampeyan bisa nyuwun bantuan saka psikoterapis qualified, sadurunge wis mriksa yen dheweke nduweni ijazah. Psikoterapis njupuk bagean saka gaweyan sing sampeyan kudu nuduhake dhewe melu kanggo konsentrasi lan istirahat. Mulane, kanggo nyedhiyakake panuntun dhumateng pakar luwih gampang lan luwih gampang tinimbang kanthi bebas.
Nalika sampeyan ngembangake kemampuan istirahat karo spesialis, sampeyan bisa pindhah menyang karya merdika. Kanggo sawetara atlet, keterampilan istirahat wis dikembangake nganti entuk manawa bisa nelpon turu sajrone sawetara menit. Kajaba iku, wektu awakening disetel ing advance lan wong wakes munggah kaya jam weker.

Kadhangkala, kanggo pangembangan kanthi cepet saka kemampuan saran lan relaksasi, formula saran otomatis dicathet ing kaset audio khusus marang latar mburi musik lan efek swara khusus - swara udan, murmur arus , trills birds, etc.

Ana persentase cilik wong sing ora bisa ngendhokke sanajan kanthi bantuan psikoterapis. Lan ing kene kita bisa mènèhi bantuan metode psikoterapi. Paling asring resorted kanggo therapy therapy.

Yen sampeyan ora bisa ngendhokke kanthi nggunakake hypnosis, sampeyan bisa njupuk dosis cilik obat narkoba utawa hypnotic (dadi cilik, ing dhewe ora meh dirasakake, maksimum sensasi yaiku istirahat gampang) lan wis nglawan iki latar mburi nggunakake kabeh teknik hipnotis sing ora menehi asil murni. Kanthi kombinasi iki, efek bisa diduweni meh saben% 100 kasus.

Cara psikoterapi gabungan sing liyane yaiku elektro-psikoterapi, nalika teknik hipnotis diri digunakake kanggo mbandhingake pangaruh saka piranti Electrosleep. Cara paling angel yaiku electro-narco-psychotherapy. Ing wektu sing padha, saran utawa hipnosis diri ditindakake nglawan latar mburi perkenalan zat obat kanthi bantuan aparat elektro-listrik, utawa kanthi bantuan elektroforesis transcerebral miturut teknik transorbital.

Obat-obatan kayata sodium hydroxybutyrate lan phenibut paling cocok kanggo terapi obat-obatan. Iku apik amarga ing saliyane tumindak tenang lan otot, sajrone nambah rilis somatotropin menyang getih sacara langsung sajrone prosedur kasebut, uga menehi kontribusi kanggo sintesis hormon somatotropik sing luwih gedhe ing sel pituitari eosinofilik lan dopamin ing struktur batang otak sing ngontrol pelepasan hormon somatotropik menyang getih sajrone lan ngleksanani.
Diet.

Wiwit HGH ningkatake gula getih lan asam lemak, secara alami, penurunan tingkat getih bakal ngrangsang pelepasan HGH. Mulane, tingkat SP paling dhuwur ing getih diamati ing proses pasa, nalika panganan ora lumebu ing awak. Sing nambah gula getih lan asam lemak bakal, kanthi nalisir, bisa nyegah hormon somatotropic. Inhibisi pembebasan somatotropin menyang getih sawise administrasi intravena glukosa nduduhake banget iki.
Rekomendasi iku 6 kaping dina, lan malah luwih kerep ora dituju kanggo nambah diet saben dina ing istilah kuantitatif.

Tujuane kanggo ngurangi tingkat gula lan FFA ing getih sawise mangan bebarengan. Mangkono, "inhibisi panganan" sekresi HGH bisa diminimalake.
Ing wayah wengi, dianjurake kanggo mangan panganan protein tanpa lemak lan karbohidrat, utawa kanggo njupuk campuran asam amino kristal, saéngga ora ngganggu rembulan hormon pertumbuhan. Saenipun, panganan pungkasan ngirim ora luwih saka 6 pm, lan sadurunge arep turu sampeyan bisa njupuk mung asam amino kristal murni lan ora ana maneh.

Paling panganan protein ngemot lemak lan karbohidrat. Ing kene, kita bakal nyedhiyakake separo putih endhog (tanpa yolks), sing dadi panganan protein sing paling sampurna. Iku gampang dicerna, amarga padha ora duwe struktur selular (aku ngelingake yen endhog iku siji sèl gedhe).

Penyimpangan saka yolks saka diet ora perlu amarga ngandhut akèh kolesterol. Lecithin yolks luwih akeh, lan ing perkembangane atherosclerosis ora mbebayani. Titik negatif yaiku anané ing yolks saka akeh asam lemak, sing nyandhet sekresi HGH. Mulane dheweke kudu dikalahake saka diet.

Aneh bisa uga katon ing pandang sepisanan, dosis cilik karbohidrat sing dijupuk nalika latihan (mung cilik) ora mung alon, nanging uga menehi kontribusi kanggo sekresi HGH. Mulane, rekomendasi kanggo njupuk dosis cilik karbohidrat karbohidrat sadurunge ngleksanani, uga saben menit 15 ngleksanani, bisa ditrapake. Iki bisa dadi glukosa, fruktosa, maltosa utawa sukrosa. Saiki, ombenan garing khusus sing kasedhiya ngandhut karbohidrat sing gampang dicerna ing campuran karo vitamin lan mikro. Padha dissolved ing banyu lan dijupuk dosis pecahan cilik sadurunge lan sajrone ngleksanani.

Karbohidrat sing luwih akeh ing diet saindhenging dina iki ngasilake penurunan sekresi somatotropin. Mulane, karbohidrat, sing prasaja lan rumit, kudu dikonsumsi mung yen perlu, ngindari permen lan permen.

4. Anabolisme suhu stimulan. Tetep ing temperatur dhuwur ningkatake isi somatotropin ing getih. Contone, nalika nginep ing sauna, tingkat HGH ing getih mundhak kaping 2-3, sampeyan mung perlu nggunake stimulator suhu kanthi bener. Ing sauna, sampeyan kudu nguyuh saben dina, sethithik - saka 5 nganti 15 menit. Yen ora, owah-owahan utama ing metabolisme ora bakal ngrambah. Frekuensi minimum kunjungan ke sauna, sing menehi efek anabolik - 3 kaping seminggu. Wektu mingguan, sing dumunung ing jero ruangan sauna kanthi panelas sajroning fisiologi ora ana pangertèn. Banyu uap Rusia ing praktik nampilake efisiensin sing luwih gedhe tinimbang sauna. Malah ing Finlandia, papan ngunjungi sauna disimpen dadi kultus, Finns nolak saunas lan mbangun mandi Rusia.

Panganggone suhu sing luwih dhuwur ngasilake pangolahan anabolik kanthi "pembakar" simultan saka lemak subkutan. Iki minangka pratandha apik saka sekresi HGH. Nalika awak overheats, sawijining fenomena sing menarik banget, sing disebut "sentralisasi sirkulasi getih".

Amarga rangsangan saka sistem simpatik-adrenalin lan nyebar menyang getih adrenalin sing gedhe, nyepetake kabeh kapal perifer lan perluasan gedhe ing tengah-tengah. Penyempitan kapal ing periphery nyuda konduktivitas termal kulit lan nyegah panas banget saka penetrating menyang organ pusat. Pembakaran tambah lemak saka subkutaneous partly partly amarga kontraksi kuwat ora mung kulit, nanging uga pembuluh kulit subkutan, sing ngganggu sirkulasi getih ing lemak subkutan.

Neurotransmitter nyebabake sentralisasi sirkulasi getih uga inducers release somatotropin. Ing adus uap utawa sauna, nalika suhu udhara yaiku 110 derajat Celcius, tingkat somatotropin ing getih bisa ningkatake 6 (!) Times. Ayo ora lali yen somatotropin minangka hormon stres lan pelepasan diindhuksi dening kabeh jenis stres serius. Somatotropin ngasilake asam lemak saka lemak subkutan menyang getih lan ngowahi mitokondria saka karbohidrat dadi panganan lemak kanggo ningkatake panguripan.

Sawise kabeh, mitokondria ing istilah evolusi arupa formasi sel paling enom lan nandhang penyakit utamane. Nglindhungi saka karusakan saka somatotropin. Yen hormon adrenalin lan glukokortikoid ing jumlah gedhe banget sajrone kaku abot bisa ngrusak struktur selular, banjur somatotropin - ora tau.

Nanging, ngalangi karusakan membran sel sing bakal kedadeyan amarga keluwihan adrenalin lan glukokortikoid.
Efek positif tambahan ing sauna yaiku ngurangi proses metabolisme basal, sing nyebabake pangolahan katabolik ing otot, nalika otot dikenal kanthi tuwuh dening 60% amarga katabolisme sing luwih alon, lan mung 40% amarga kena paningkatan anabolisme.

Sing padha bisa dingerteni babagan kuwalitas kasebut minangka daya tahan lan kemampuan kanggo bisa pulih sawise semangat fisik. Perkembangan ketahanan, klebu. lan daya, umume 70% gumantung marang katamburan katabolisme. Nambah toleransi ngijini sampeyan nggunakake beban latihan gedhe lan, kanthi cepet, nguatake anabolisme sacara ora langsung. Ing cornerstone kanthi alami tambah ing sekresi HGH.
Paparan suhu sing luwih murah uga bisa nambah anabolisme kanthi nambah sekresi HGH. Kepiye cara iki? Nalika awak kakehan, reaksi protèktif ana - tambah tajem ing lipolysis spontan. Meningkatake tingkat FFA ing getih mundhut suhu awak amarga pemisahan oksidasi lan fosfor (efek termogenik).

Ing masa depan nerangake "go ahead". Sawise mandheg kadhangkala kadhemen, tingkat FFA ing getih mudhun lan, manut, tingkat HGH mundhak. Kakurangan mung ana ing nambah lemak subkutan, kaya kasus nicotinic acid. Tisu lemak subkutaneous ditrapake kanthi diet lan "pangatusan" sakteruse.

Kontras kadhemen kudu rampung saben dina, lan wangun sing paling apik dousing karo banyu kadhemen. Pouring biasane dilakoni kanthi cara "dilangkahi". Ing wiwitan padha mbungkus tangane. Sawise adaptasi, sing bisa beda-beda kanggo saben wong, gumantung ing tingkat kesehatan lan kebugaran, sikil dibuang, lan pungkasane kabeh awak.

Kacepetan adaptasi stepwise iki pancen individu. Ngeculake banyu adhem nduweni kaunggulan liyane saka jinis hardening. Kontak banyu kadhemen cendhak, lan awak ora duwe wektu kanggo overcool, beda karo jinis hardening kaya udhara lan mandi ing banyu adhem. Nanging, hipotermia ora kedadeyan, respon reaksi refleks neuro awak nduweni wektu kanggo berkembang, lan release somatotropin nyedhaki nilai nyata (kadhangkala 3-4 kaping).

Pelepasan iki cendhak, nanging, efek anabolik banget katon. Sejatine hardening kanggo mbangun massa otot akeh digunakake ing latihan atlet saka kabeh abad lan bangsa (kajaba sing, mesthi, sing ora bathi ing kabeh).

Banyu kadhemen bisa uga ditibakake ing wong sing duwe penyakit peradangan sing kronis. Mung bener, aku nandheske maneh, banget kanthi teliti, ing langkah-langkah. Apa langkahmu? Ing tataran kapisan, sampeyan nyedhiyakake tangan sampeyan ing sikut. A ember conventional kanthi banyu udan kobong paling apik kanggo maksud iki.

Ora ana sing mangerteni kanthi cetha carane cepet sampeyan duwe persis, adaptasi kanggo sikil nguntal bakal teka. Sanalika sampeyan ngira yen adaptasi lengkap wis teka, sampeyan bisa miwiti ngagem tangan kabeh. Tahap sabanjure yaiku kanggo ngobong kaki bebarengan karo tangan. Kanggo akèh wong, sikil iku papan sing "paling rusak" babagan perlawanan kanggo kadhemen lan adaptasi kanggo nyirami banyu adhem bisa suwé banget.
Sawisé adaptasi sikil, sikil wis dadi dhengkul. Lan mung, nalika lagi adaptasi, sikil dibuwang kabeh. Ing tahap pungkasan iki, nalika tangan lan sikil wis kebak mangan dousing karo banyu adhem, sampeyan bisa pindhah menyang dousing kabeh awak.
Kanggo nglindhungi dhewe saka kadhemen utawa exacerbation saka penyakit radang sing kronis, sampeyan bisa miwiti njupuk megadewa asam askorbat (10 g / dina kanggo bobot awak 70) ing tahap paling lanjut, mbebayani, mbuwang pasangan dina "garing" pasa tanpa pangan lan tanpa banyu. Paling isih seneng golek.

Sing menarik yaiku nalika nglangi, uga nalika overheating, sentralisasi sirkulasi getih sing ditampa. Kapal kulit, lemak lan usus subkutane dipencar. Nanging kapal otak, jantung, ginjal nambah. Getih sabanjure panas dadi saka periphery menyang tengah. Awake nyenengake kanggo ngreksa urip organ-organ tengah kanthi biaya perifer. Saliyane, penyempitan kuwat saka kapal saka jaringan periferal bisa ngurangi konduktivitas termal lan nyegah penetrasi awak menyang awak, uga dadi panas ing awak.

5. Efek nandhang sakit. Kita wis ngomong apa efek kolosal b-endorphin duwe sekresi HGH. Ora ana agen pharmacological liyane sing bisa nambah sekresi HGH 30 kaping, ing sembarang dosis wis Applied. Awit tamba iki saiki ora kasedhiya ing pasar, cara mung kanggo nggunakake iku yaiku kanggo ngrangsang sintesis b-endorfin dhewe.

Saiki, sawetara jinis endorphin diisolasi lan disintesis - a, b, y-endorfin, dinorphin, b-neo-endorphin, a-neo-endorphin. Pucuk endorfin - enkephalin, sing duweni efek kaya morphine - enkephalin, leucine-enkephalin, methionine-enkephalin, uga ditampa. Loro endorphins lan enkephalins bisa tumindak ing reseptor otak (lan jaringan non-serebral) sing ngalami morfin.

Nanging ora kaya morphine, kaya kasebut ing ndhuwur, ora duwe efek samping sing mbebayani lan ora nyebabake kecanduan.
Perlu dicathet yen endorfin lan enkephalin diasilake ora mung ing sistem saraf pusat, nanging uga ing saluran pencernaan, lan pembentukan kasebut gumantung banget marang faktor diet.
Cara utama paparan pain dosis, sing dikenal saiki, yaiku:
a) Multi-jarum bed. Iki digawe, paling kerep, saka kontak radio perak diiseni menyang mat karet. Bisa digawe saka aplikator Kuznetsov. Miturut cara kasebut, aplikator mung bisa ditrapake ing awak lan ditemokake kanthi beban cilik, kanthi bertahap nambah ukuran beban.

Tambah ngunggahake beban sing diprodhuksi amarga kanthi release endorphins, sensitivitas rasa sakit saya tambah akeh. Kanthi eksposur sing cukup suwe, wayahe bisa teka nalika wong mandheg ing rasa.
b) Impact saka discharge listrik spark. Spark discharge ing permukaan awak dilayani, paling asring, dening aparatus D'Arsonval. Kekuwatan pambuahan kasebut bisa diatur. Yen sadurungé kanggo diproses dening aparat D'Arsonval perlu kanggo ngilangi wektu kanggo pindhah menyang poliklinik, saiki kabeh wis ganti kanggo luwih apik. Sakbenere kabeh toko peralatan medis ngedol piranti-piranti portabel cilik sing cocok kanggo omah.

Kit kanthi piranti kasebut kalebu setel nozzles kanggo ngolah permukaan sing beda ing awak lan rongga internal. Ana akeh elektrostimulator portabel sing operasi ing baterei konvensional. Padha menehi pratelan sing ora luwih elek tinimbang piranti D'Arsonval. Mung kene ora duwe lampiran khusus sing nduweni alat D'Arsonval.

c) Akupunktur. Akupunktur tradisional ditindakake dening spesialis ing titik-titik khusus biologis. Nanging, ana opsi sing disederhanakaké kanggo mbentuk sawetara area awak kanthi palu multi-jarum. Prosedur iki bisa dilakokaké kanthi ora khusus. Ana uga roller jarum khusus sing "muter" ing bagean awak. Ana wilayah khusus awak, pangolahan sing nganggo pucuk multi-jarum utawa aplikasi saka aplikator Kuznetsov nyebabake release endorfin sing luwih gedhe.

Kaya bagean khusus awak iku wilayah gulu. Pinggul saka gulu, otot trapezius - iki minangka ciri umum saka gulu. Nalika reflexologist cekap nganggone kerah nganggo palu multi-jarum, pelepasan endorphin apik banget supaya kabeh sensasi sing dialami dening wong padha karo wong sing diwenehi morfin. Pisanan rawuh istirahat umum. Yen nang endi wae ora ana rasa nyeri sing kuat banget, mula ana sing ngurangi ing awal, lan banjur ilang kabeh.

Swasana ati saya mundhak, aku kepengin ngguyu tanpa sabab. Sawise pungkasan sesi rawuh ing ngimpi. Meh kabeh, uga sawise introduksi morfin.

d) Pain pijet. Iki minangka pijet khusus sing nyebabake nyuda rasa sedheng pasien.

Umumé pijet umum uga diiringi dening release endorphin menyang getih, utamané yen diiringi kanthi teliti babagan area gulu. Nyeri bisa nduwe karakter subliminal lan aran kaya tekanan normal. Mung sawise ngluwihi ambang iki, rasa nyusahake kaya kasebut. Jero pijet sing jero bisa nyebabake rasa nyuda, sing ditemokake minangka taktil, nanging nyebabake nyepetake endorphin dadi getih. Minangka release endorphin, ambang nyeri bakal nambah lan luwih, supaya daya teknik pijet bisa saya tambah, nanging wong ora bakal ngrasakake rasa sakit.

Ing pungkasan, nyebabake rasa sedheng sabar ora nggawa gawe piala, nanging manfaat pijet kasebut bakal pinunjul.
e) Efek nikmat saka agen tanduran kimia. Punika dileksanakake ing wangun tumpang tindih saka awak karo sapu nettle. Ing wiwitan kayata tumpang tindih dilakoni kanthi banget, ing ambane.

Banjur, kanthi mbaka sethithik, minangka endorphin dibebasake menyang getih, intensitas tumpang tindih mundhak, amarga sensitivitas rasa sakit wis kurang amarga release endorfin sadurungé. Ing pungkasan, nettle wong bisa dikalahake kanthi kabeh kekuwatane. Dheweke ora bakal ngrasakake sedhih.
e) Latihan mulet. Latihan ditindakake kanthi cara kaya kanggo nyebabake rasa sedheng ing sendhang.

Kesulitan olah raga ora kanggo ngatasi akeh panggonan sing sadurunge ciloko. Ana kudu ora ana latihan sing nyepelekake menisci saka lutut. Pain nyeri kudu tansah sedheng lan kudu disebabake ora luwih dening kompresi kaya ngenteni.

g) whipping sapu ing bath. Kanggo ngindhuksi nyuda moderat, ora mung whisks birch sing digunakake, nanging uga whisks softwood - cemara, cemeng.
Senadyan kasunyatan bilih release endorfin paling gedhé dititiake nalika katon ing gulu - dhaerah trapezium, delta lan punggung leher, sing paling cocok yaiku efek ing kabeh geger, amarga nalika katon ing balung lan bagean paravertebral, jumlah sing signifikan saka norepinefrin diluncurake ing aliran getih, sing, kaya kita ngerti, ngrangsang adrenoreceptor lan uga ngedhunake sekresi hormon pertumbuhan.

6. Keluwen oksigen sing dilakokno. Sing nyuda moderat ing isi oksigen ing hawa sing dihirup bakal ningkatake isi somatotropin ing getih. Iki minangka basis saka latihan atlit gunung-gunung, nalika latihan ditindakake ing kahanan gunung-gunung lan pegunungan tengah. Kabinèt resort gunung nyatak. Keuntungan saka kurang oksigen kurang dikenal.
Nanging, bisa kanggo simulasi kondisi iklim gunung ing dataran. Iki ditrima kanthi cara sing beda:

a) Pakaryan ngarahke nyekel ambegan. Ana akeh latihan kaya mengkono, lan ngidini, ing saliyane kanggo starvation oksigen cahya, kanggo entuk akumulasi karbon dioksida ing jaringan, sing duwe efek latihan tambahan. Ing bab iki, latihan kanggo nahan napas, dileksanakake ing dataran, duwe keuntungan liwat latihan gunung-iklim sing biasane. Ing gunung-gunung, amarga ing atmosfer langka, kompensasi

nambah ambane respirasi lan mundhut (leaching) karbon dioksida saka awak. Jeblugan pait, aneh kaya sing katon ing pandang sepisanan, disebabake ora akeh oksigen ing awak, nanging kurang saka karbon dioksida.
b) Piranti khusus sing mbatesi dolan korset duri, elastis, dsb.

c) Respiration dening campuran gas karo isi oksigen sing kurang liwat perangkat piranti nulis khusus. Minangka aturan, iki minangka piranti kanggo anesthesia ing ngendi hawa biasa dicampur karo gas inert - nitrogen. Kadhangkala karbon dioxide ditambahake ing campuran iki ing jumlah ora luwih saka 8% saka campuran sing dihirup.
d) Breathing liwat hypoxicators individual khusus. Iki minangka piranti portabel kanggo panggunaan omah. Penipisan hawa kanthi oksigen ditampa kanthi cara sing beda.

Sawetara wong bisa nglakoni prinsip bali ambegan - inhaling lan exhaling sing ditindakake ing ruang tertutup. Liyane bisa nglakoni prinsip "papan sing wis mati" - dihirup lan diekstrupake digawe ing tabung diameter lan dawa tartamtu, dilapisi dening kumparan (supaya njupuk kurang spasi). Ana model liyane.

Kadhangkala hypoxicators individu nemplek ing awak (paling asring, ing sabuk utawa ing mburi), lan latihan dilakoni nglawan latar mburi napas liwat hypoxicator. Paling asring, kanthi hypoxicator individu mlaku ing treadmills piranti nulis. Kurang asring - dening stadion.

e) Panggonan ing thermocamera individu lan thermocabine. Ing kamar individu sing ditutup utawa kabin sing ana tekanan, wong ngalami inhales lan nguripake ing papan sing padha nganti kandungan oksigen mudhun nganti tingkat tartamtu lan isi karbon dioksida nambah. Ana kasus pambangunan kabeh stadion, ing ngendi rezim oksigen sing spesifik wis dikelola sacara artifisial (modhal gunung utawa gunung tengah).

7. Latihan aerobik. Manfaat lan efek latihan aerobik digambarake kanthi rinci ing macem-macem literatur khusus. Aku mung nambahake yen release maksimum HGH menyang getih diamati sajrone cepet. Uga nyebabake kelancaran maksimum catecholamines ing getih, uga endorphin. Miturut pengamatan-pengertian, sprinting luwih ningkatake swasana ati tinimbang roto alon ing kecepatan seragam. Eksitasi saka adrenoreceptors sajrone sprint maksimal, mula iku cepet sing digunakake kanggo nglatih atlet ing olahraga sing mbutuhake mbangun otot gedhe. Yen sampeyan kudu ngrekrut karya sing sampurna, banjur rampung kanthi nambah jumlah latihan sprint.

Nggunakake HGH ing binaraga lan ningkatake dhuwur manungsa

Nggunakake HGH ing binaraga lan ningkatake dhuwur manungsa

Kaya kasebut ing ndhuwur, konsumsi somatotropin tansaya nambah ing saindenging donya. Lan ora digunakake kanggo perawatan para kurcaci lan atlet, nanging kanggo perawatan bathik cekak konstitusional. Wanita sing ngalami pengalaman urip ngomong yen saben wong kudu duwe rong faktor utama: pertumbuhan lan gaji. Wutah, pikiran sampeyan, dituku ing wiwitan. Ing saben lelucon ana bagean lelucon. Liyane iku bener.

Para wong tuwa cilik sing kepengin anak-anake luwih dhuwur tinimbang awake dhewe, amarga wutah cilik kerep nyebabake akeh masalah kanggo wong, sing ora perlu didaftar. Saliyane, wong tuwa kang nduweni wutah normal pengin anak-anake duwe wutah ing nduwur rata-rata supaya bisa ngasilake asil olahraga. Iki ditrapake kanggo akeh olahraga, kalebu. lan game. Babagan basket lan bola voli, sampeyan ora bisa nyebataken. Ing olahraga iki, asil sing meh meh padha karo wutah.

Kepiye taktik ngembangake pertumbuhan? Zona pertumbuhan tubular tubular dawa, sing, ing kenyataannya, gumantung ing dhuwur saka wong, biasane ditutup antarane taun 18 lan 26. Kadhangkala wutah mandheg sadurungé - ing 16 utawa malah ing 14. Nanging, sing terakhir iku arang banget. Wiwitan awal nyumbang kanggo penutupan zona wutah sing luwih awal, amarga hormon seks ningkatake fiksasi kalsium ing tulang rawan lan ossifikasi. Wonten ing wiwitan, pubertas, nate nyebabake wutah dawa, amarga zona pertumbuhan ora suwe maneh.

Ana konsep "umur balung", sing ora bisa pas karo paspor. Kanggo nemtokake umur balung, sinar x saka telung ekstrem ing lengen dijupuk (snapshot saka katelu distal saka lengan). Yen gambar nuduhake balung neostosen zona wutah, banjur ana kemungkinan balung dawa. Yen zona wutah iki wis kasumurupan, mula tegese wong-wong liyane uga wis ora ana. Kesenjangan antara paspor lan umur tulang kadang-kadang cukup signifikan.

Yen bocah remaja umur 16 taun duwe umur balung 18 taun, mangka iki tegese dheweke ora perlu nyedhaki dhuwur ing dhuwur. Yen ing taun 16 umur balung cocog karo 13 taun (lan kedadeyan iki kerep banget), banjur wutah tengkorak bakal terus nganti suwe, lan ningkatake wutah bakal pinunjul.

Ing kanak-kanak, wutah anak bisa dipercaya kanthi bantuan rasionalisasi seksual, ing babagan latar mburi lan perawatan karnitin lan asam nicotinat. Ing remaja, wis bisa nyambungake perawatan kanthi somatotropin. Mung bebaya serius kanggo ngeling-eling yaiku risiko ngembangake diabetes. Ing remaja, utamané apik banget. Kanggo nemtokake resiko sing mungkin, perlu kanggo nggawe serangkaian tes getih lan urin khusus kanggo gula kanthi pambangunan "curve sugar".

Ing panaliten babagan gula getih kudu ditemokake yen bisa nambah kanthi gairah emosional. Mulane, tes rampung ing esuk sakwise turu ing wayah wengi lan, mesthi, ing weteng kosong.

Kaputusan pungkasan amarga ora ana kerentanan kanggo diabetes mellitus mung bisa dadi spesialis sawise ujian pepek.
Sing paling penting yaiku predisposisi genetis, perlu kanthi teliti, analisa kabeh garis kamulyan kanggo ngarsane diabetes. Kaping pisanan, sampeyan kudu waspada marang operator jenis diabetes 1 (diabetes gumantung insulin). Luwih kurang mbebayani kanggo duwe diabetes tipe 2 (diabetes sing gumantung saka insulin, utawa diabetes obesitas) ing kulawarga.

Yen ora ana contraindications, sampeyan bisa miwiti introduksi hormon pertumbuhan, nanging ing kasus iki uga dianjurake kanggo nindakake tes getih sacara periodik, nemtokake kurva gula.
Minangka organisme enom mundhak, miturut tumindak, pisanan kabeh, jinis lan, ing papan liya, hormon tiroid, kerangka kasebut mbedakake. Zona zona kobilaginous wis diwatesi lan ditutup. Ana tekane ossifikasi lengkap, lan luwih cepet tuwuhing balung dadi ora mungkin.

Obat-obatan anti-androgenik kayata flutamide, ciproterone acetate, finasteride, epristeride, lan permixon digunakake kanggo memperlambat pembeda kerangka lan nutup zona pertumbuhan ing awak lanang. Mung padha kudu digunakake banget kanthi teliti miturut pengawasan terus-terusan saka spesialis experienced, lan malah luwih apik, perawatan awal perawatan kudu digawa metu ing kondisi piranti nulis.
Hormon pertumbuhan dhewe ora nyepetake pembentukan skeletal lan ora nyebabake penutupan pramuka wutah wutah.

Pengobatan somatotropin bisa ditindakake kanthi suwe, nganti taun, nganti diferensiasi balung wis rampung, lan zona wutah ditutup. Sampeyan bisa ngetik saben dina utawa saben dina liyane. Sawetara panaliti nyaranake yen ing mangsa perkembangane organisme, somatotropin diwenehake wektu 1 ing dina 3 supaya ora nyebabake kecanduan sing signifikan lan pembentukan antibodi marang obat kasebut.
Dosis cilik saka insulin (ing 4-14 IU, gumantung marang bobot awak) ningkatake efek HGH ing jaringan.
Kanggo nyepetake tumindak somatotropin, ditindakake saka njaba, perlu ngati-ati banget kabeh kondisi ing ndhuwur kanggo nggunakake kegiatan fisik, turu, diet rasional, fortifikasi, faktor suhu, efek nyeri metered lan kelaparan oksigen moderat . Mung babagan latar fisiologis sing nguntungake, farmakologi duwe efek penuh.

Nggunakake HGH ing obat

Panganggone HGH ing babagan kedokteran diwiwiti kanthi cara perawatan nanofisis pituitari utawa dwarfism. Mèh bebarengan, dhèwèké wiwit nampi bangkèkan jembar konstitusional, sing sejatine mung varian saka norma. Banjur padha wiwit nambani somatotropin perkembangan mental lan seksual sing ketat, penyakit sing kedadeyan ing bayi durung suwe. Kajaba iku, somatotropin ditampilake ora mung karo perkembangan seksual sing ditundha, nanging uga kanthi perkembangan seksual kanthi cepet, nalika zona pertumbuhan kerangka kasebut cedhak banget.

Iki rampung supaya awak enom "duwe wektu" tuwuh sadurunge zona wutah ditutup amarga prodhuksi hormon seksual sing gedhe banget.
Wiwit efek positif HGH ing balung ditemokake, usaha digawe kanggo ngobati lara parah aparat lokomotor. Ditemokake manawa kanthi perawatan HGH, kabeh cedera spinal, ciloko sing gedhe lan cilik nyebabake meh kaping 2 luwih cepet.

Yen kerusakan balung bisa dirawat luwih cepet karo faktor anabolik, banjur kerusakan tulang rawan mung nanggapi perawatan somatotropin. Hubungane (sensitivitas) jaringan kartilage menyang somatotropin yaiku kaping 100 luwih dhuwur tinimbang steroid anabolik, adaptogen, lan insulin. Temtu asil sing apik ditindakake kanthi kombinasi somatotropin kanthi dosis rendah thyrocalcitonin, hormon kelenjar tiroid lan parathyroid, sing ningkatake kalsium ing jaringan lan, pisanan, ing balung.

Anabolisme jaringan alus, kalebu. lan otot, bisa ngiyatake insulin luwih saka agen liyane. Mulane, ing ciloko gabungan sing abot, nalika balung, ligamentum, tulang rawan lan otot rusak, kombinasi somatotropin, thyrocalcitonin lan dosis cilik insulin optimal, sing, ing saliyane kabeh, bisa ngetokake efek somatotropin. Saiki, thyrocalcitonin ana ing pasaran farmakologis kanthi wujud telung obat:

1. Calcitonin sintetik, kaya thyrocalcitonin manungsa; 2. Miacalcin - thyrocalcitonin sintetik, mirip karo thyrocalcitonin salmon. 3. Calcitrin - tamba saka kelenjar tiroid saka babi. Kabeh telung obat kasebut bisa diterbitake subkutane, intramuskular lan intrane kanthi instillasi menyang irung.
Ing perawatan ciloko abot, disatakake yen HGH nyuda ekskresi fosfor lan kalsium ing urin, nyumbangake fiksasi ing balung, kalebu lan ing jaringan untu.

Efek anabolik HGH wis kasil diterapake ing perawatan penyakit sing diobong, nalika wong mati kanthi mundhut protein lan elektrolit kanthi tatu gedhe. HGH wis bukti dadi perawatan banget kanggo ulkus weteng lan usus. Ing pangaribawane, pendarine mandheg, borok bisa disembur kanthi cepet.
Kanthi bantuan saka HGH, bisa nyegah penyakit gigi sing ora digunakake kanggo perawatan konvensional, kayata penyakit periodontal, kayata.
Gagal jantung, ati lan ginjel, kelainan trophik - iki ora daftar lengkap saka kasus kasebut nalika somatotropin bisa kasil dileksanakake.

Panggunaan somatotropin ing olah raga

Panggunaan somatotropin ing olah raga

Efek anabolik somatotropin mbuka dalan sing lebar kanggo obat olah raga. Kanggo sawetara dekade sadurunge diakoni doping, wis digunakake akeh ing olahraga. Kaping pisanan, panggunaan somatotropin ing praktek rehabilitasi sajroning perawatan saka efek ciloko lan campur tangan bedah pantes dianggep. Umur olahraga saka wong wis mesthi lan tetep cendhak (kajaba kanggo kasus khusus). Mulane, wektu sing atlet sing paling trampil kalah kanggo perawatan ciloko (loro operasional lan konservatif) kudu diminimalisir.

Ing sisih liya, bagian paling lemah sistem musculoskeletal yaiku rawan. Sel cartilage saka umur 16 bakal ilang kemampuan kanggo dibagi. Cartilage dhewe ora tau rampung saka karusakan. Mulane, saben bundhas saka disk intervertebral, meniscus, permukaan kartilage ing sendi iku cilaka selawas-lawas, ora ana alesan sedih kanggo ngakoni. Bagéyan saka sel kartilago wiwit multiply nanggepi karusakan (regarasi reparatif). Nanging, iki ora nduwe pengaruh signifikan marang struktur kartilage, yaiku 97% sing diwakili dening zat ekstrasel.

Saliyane, kita ngerti yen mung somatotropin bisa nyebabake wigatinane jaringan tulang rawan (100 kaping luwih kuwat tinimbang agen anabolik liya). Menapa malih, HGH gadhah pengaruh ing kalih sel lan zat ekstraselular sakaligus. Iki ndadekake perawatan apik banget lan, sing paling penting, nyegah cedera olah raga. Pakaryan rawan umur minangka barang, sayang, ora bisa ditindakake. Sanajan ora ana cidera sing akut meniskusine, nalika nglakoni fisik abot, meniskus berkembang - pelanggaran trophism saka rawan intra-artikular kasebut.

Melu latar mburi meniscus luwih gampang yen kabeh ciloko bakal muncul. Sanadyan ora ana ciloko sing cetha ing cakram intervertebral, osteochondrosis berkembang kanthi umur - sawijining lekukan cakram intervertebral amarga beban gravitasi sing biasa. Paling atlit ninggalake olahraga amarga cedera dawa sadurunge potensial kebak kesel. Kanggo nyegah wektu iki, uga kanggo nyegah perkembangan patologi sing ana hubungane karo umur, mesthine, sampeyan kudu ngurus, utamane saka balung rawan.


Minangka dhokter, aku percaya yen somatotropin kudu digunaake kanthi jumbuh, amarga kanthi bantuane sampeyan ora mung bisa mbangun otot. Somatotropin nyumbang kanggo pangembangan daya tahan, nduweni efek energi sakabehe sing apik. Kanthi perawatan somatotropin, pemulihan saka pambangunan fisik ekstensif luwih cepet.
Somatotropin sadurungé lan luwih nyebar ing praktik olah raga bakal nyegah akumulasi microtraumas, nyandhang umur saka aparatus articular ligamentous lan, ing pungkasan, bakal nyegah ciloko serius.

Ing loro obat klinis lan olah raga, nalika ngobati karusakan grombol, kombinasi somatotropin kanthi dosis rendah insulin lan thyrocalcitonin paling efektif.
Babagan jaringan otot, somatotropin ora nuduhake efek sing kuwat kaya insulin lan steroid anabolik. Nanging, somatotropin mung bisa ningkatake jumlah serat otot, dene kabeh agen anabolik liya mung nyebabake hypertrophy saka serat sing ana, tanpa kena pengaruh angka kasebut.

Meningkat massa otot nalika ngurangi lemak, HGH luwih bedo saka steroid lan, saka kasunyatan, saka insulin, kanthi bebarengan karo paningkatan massa otot, bisa nyebabake nambah lemak subkutan. Ragad perawatan saka somatotropin uga perlu kanggo nguatake apparatus ligamentum.
Ing olahraga sing mbutuhake stamina dhuwur, somatotropin kayata digunakake ing olahraga kasebut ing ngendi hipertropi otot dibutuhake. Yen kita njupuk, contone, atletik ing ekspresi ekstrem - maraton mlaku, banjur somatotropin digunakake banget digunakake.

Iki nyumbang kanggo hypertrophy saka otot jantung, nglindhungi disk intervertebral, menisci lan ligamen saka microtrauma. Jumlah mitokondria ing njero sel mundhak, amarga ing tumindak HGH, padha bisa dibagi sacara bebas lan dadi ukuran luwih gedhe. Mobilisasi sel lemak saka lemak subkutan lan pemanfaatan kanggo kabutuhan energi ditingkatake. Energi sing tambah bakal nyebabake efek positif ing proses protein-sintetis.

Senadyan kasunyatan manawa somatotropin lan somatomedin C diarani doping, ora mungkin kanggo nemtokake isi sing tambah ing awak. Umur setengah HGH, sing ditepungi ing awak saka njaba, ing wong sing sehat mung menit 20-30. Isi tambah somatomedin C ditemtokake ora luwih saka siji dina. Menimbang yen isi HGH lan somatomedin C ing awak bisa berfluktuasi sacara wiyar sedina muput, gumantung ing stres, semangat fisik, dsb. Netepake atlet HGH lan IGF-1 ing awak ing wayah wengi kompetisi, uga sadurunge lan sawise kompetisi, bisa ditemtokake.


Metode kanggo nemtokake tingkat getih HGH lan IGF-1 luwih kapentingan, ora minangka tes doping, nanging minangka penilaian kemampuan lan dhasar atlet. Mangkono, mungkin kanggo nemtokake manawa atlet sing diwenehi tambahan administrasi HGH. Yen sekresi dhasar lan sekresi beban (teks-teks provokatif) cukup dhuwur, mula bisa dideleng

kanggo mbayar manungsa waé ora menyang fungsi somatotropik kelenjar hipofisis, nanging menyang bagean liya saka ijol-ijolan.
1. Metode imunologi kanggo netepake HGH didhasarake ing deteksi antibodi kanggo somatotropin ing getih manungsa. Iki rampung kanthi nggunakake:
reaksi udan;
reaksi braking hemaghotinization pasif;
Reaksi fiksasi fiksasi;
sistematis;
analisis radioimun.
Ing sapérangan negara, kit standar kanggo nemtokake hormon (kalebu HGH) ing cairan biologis kasedhiya.
Ing praktek, cara-cara imunologi kanggo netepake HGH ora mbenerake harapan sing disimpen ing wong-wong mau. Lan ana sawetara alasan kanggo iki. Kaping pisanan, nglawan latar mburi perawatan HGH, jumlah antibodi sing cilik bakal diprodhuksi, lan sawisé nolak perawatan bakal cepet ilang saka getih. Kapindho, bagean saka molekul hormon sing ngubungake antibodi lan bagean saka molekul hormon sing nuduhake aktivitas anabolik, ora pas karo lokasi ing molekul. Kanggo alasan kasebut, cara imunologi bisa nemtokake ora luwih saka 10% saka HGH sing ana ing awak.
2. Cara biologis kanggo nemtokake HGH adhedhasar ukuran efek biologis sing disebabake HGH. Sing utama yaiku:
Ujian kanggo gain bobot ing tikus normal.
Ujian bobot gain ing tikus cilik.
Coba tuwuh ing dawa buntut ing tikus hypophysectomized.
Testing Tibia (efek HGH kanggo nambah lebar balung tulang rawan).
Cara nyenengake aktivitas enzyme decarboxylase ornithine saka ati.
Cara kanggo transportasi gula sing stimulating ing diaphragm terisolasi ing tikus hypophysectomized.
Tes efek saka HGH ing urea getih.
Tes efek HGH ing sel lemak.
Tes stimulating penggabungan sulfat radioaktif menyang kartilage.
Tes ngrangsang penggabungan uridine menyang RNA thymocyte.
Tes iki ngrangsang pemanfaatan proline radioaktif ing procollagen kulit.
Cara biologi mbuktekake piyambak ing studi ilmiah, nanging kanthi kabeh akurasi, ora bisa ditrapake kanggo nemtokake jumlah HGH ing getih minangka tes doping.
Sawise maneh aku bakal ngetokake sekelompok grup tes stimulasi kanggo stimulasi sekresi HGH, sing digunakake kanggo netepake kapasitas cadangan kelenjar hipofisis:
Nyoba karo insulin. Meningkat sekresi HGH minangka respon kanggo hipoglikemia insulin ditemtokake. Kanthi introduksi insulin ing / dosis 0.1 / kg. Kanthi nyuda tingkat glukosa dening 50%, jumlah HGH ing getih mundhak dening 2-3 kaping.
Nyoba karo arginine. Arginine diterbitake kanthi intravena ing dosis 0.5 g / kg kanggo menit 30. Biasane, jumlah HGH mundhak kanthi ping 3.
Sample with L-DOPA (precursor dopamin). Dipasrahake ing dosis 500 mg. Jumlah HGH biasane mundhak nalika 3-4.
Test karo glukagon. Perkenalan glukagon ing dosis 1 mg mundhak sekresi HGH 1.5 kaping. Respon kanggo glukagon bisa ditambah dening administrasi propranolol (anaprilina).
Sampel pemetaan sekresi HGH uga digunakake:
Test karo glukosa. Sawise njupuk glukosa 100, jumlah HGH wis ngurangi wektu 2-2.5 dibandhingake karo norma.
Test karo somatostatin. Adhedhasar sintesis sekresi HGH dening somatostatin sintetik.
Ana uga klompok tes berbasis somatomedin.

Hormon pertumbuhan manungsa lan kanker

HGH Thailand Pharmacy

Ana kuwi minangka "konstitusi kanker" utawa predisposisi kanggo neoplasma ganas. Prediksi iki ditampa kanthi kajaba kasus sing jarang banget. Wong kanthi predisposisi kanggo neoplasma ganas luwih asring tinimbang liyane kanthi asil gedhe ing olahraga, lan kanthi apik.

Pisanan, sintesis protein ing awak wong kaya luwih aktif tinimbang ing awak wong biasa. Ing tangan siji, iki apik banget lan luwih gampang kanggo mbangun massa otot, lan ing sisih liya, tumor uga tuwuh luwih cepet tinimbang wong biasa. Kapindho, potensial energi luwih dhuwur tinimbang energi potensial wong biasa. Asam lemak dioksidasi luwih gampang lan luwih apik tinimbang wong liya. Nanging medali iki duweni loro sisi. Sawetara organ kekebalan bebarengan kanggo ngobati sel-sel ganas mulai ngombe ing titisan cilik lemak, sing saiki ana ing getih, utawa asam lemak.

Nanging, dheweke ora bisa nindakake tugas langsung - nemokake lan ngancurake sel-sel ganas.
Farmakologi olahraga digunakake dening kabeh. Lan sing duwe konstitusi kanker lan sing ora duwe. Nanging, sing duwe konstitusi kanker bakal entuk asil sing maksimal ing olahraga, utamane yen ana hubungane karo bangunan otot.

Thymus saka kelenjar timus tanggung jawab kanggo jaringan (anticancer) kekebalan. Massa maksimal Timus kasebut ing wektu lair saka bocah. Banjur wiwit ngurangi alon-alon lan kanthi umur 40 meh rampung ilang. Ing wektu iki akeh wong sing mulai tumor ganas, sing sawise sawetara dekade tuwuh dadi ukuran fatal.

Atlet dhuwur-trampil asring nyedhaki aku kanggo pitutur kanthi pitakonan: "Apa aku ora bisa nyerang somatotropin, amarga aku duwe tumor ganas ing kulawargane?" Kekuwatane amarga amarga kabeh instruksi nggunakake somatotropin nuduhake yen wis contraindicated ing tumor ganas. Ora ana sing nganakake eksperimen lan ora ana somatotropin sing ditindakake kanggo pasien kanker. Iku mung priori sing hormon pertumbuhan kudu kudu nambah kabeh neoplasms awak, awit wis kaya efek sing kuat. Kanggo sawetara alasan, ora ana sing nulis babagan steroid anabolik lan androgens, sanajan efek anabolik ing dosis sing tepat bisa ngluwihi efek anabolik somatotropin.

Dadi apa jawabane? Apa somatotropin bisa digunakake dening atlit kanthi konstitusi kanker utawa ora? Jawaban bakal ambigu.
Ing umur enom (utamané nganti taun 30), panggunaan hormon pertumbuhan ora mung mbebayani, nanging malah dianggep. HGH iku siji-sijiné senyawa sing

nyebabake hiperplasia (pertumbuhan lan reproduksi) sel-sel organ imun. Sing pisanan yaiku sel kelenjar timus, sing tanggung jawab kanggo kekebalan antitumor. HGH luwih akeh digunakake ing umur enom, luwih gedhe ing timus manungsa lan ing wayahe wektu kasebut nalika sel ganas mulai berkembang ing awak.

Ora ana alat liyane sing nambahi ukuran kelenjar timus sing saiki ora dikenal kanggo ilmu pengetahuan.
Yen wong wis liwat 40, banjur ana kemungkinan pembentukan tumor ganas wis mulai ing endi wae ing awak, amarga kelenjar timus meh rampung lan kekebalan jaringan (antitumor) bakal ambruk. Dheweke ora nyedhiyakake dhuwit. Kanker rata-rata kembar ing wong saka 20 nganti umur 40 lan katon, wis ana ing tahap pungkasan saka perkembangane. Ing umur iki, panggunaan somatotropin bisa mbebayani. Iki bakal nyumbang kanggo pangembangan tumor, yen wis ana.

Wong sing ora duwe konstitusi kanker, sing ora mati kanker ing kulawarga, bisa nggunakake somatotropin kaya sing dikarepake ing umur: umur enom lan tuwa.
Kanggo wong sing nduweni konstitusi kanker, ana bebaya sing luwih gedhe tinimbang somatotropin. Iki minangka androgen lan anabolik steroid. Kasunyatanipun, androgen, nalika ngenalaken, nyebabake invasi kelenjar timus kanthi cepet (kadang-kadang malah ing sawetara minggu). Steroid anabolik, senadyan sing luwih cilik, uga duwe efek sing padha.

Malah wong sing ora duwe konstitusi kanker bisa njaluk kanker sawise nggunakake androgen kanggo mbangun otot. Wong sing duwe konstitusi kanker lan "lungguh" ing androgens iku mung penggerek bunuh diri sing mung ngepetake mburi. Lan titik ing kene ora nambah sintesis protein, nanging ing karusakan saka organ utama saka kekebalan tubuh kita - kelenjar timus. Amarga alasan kasebut, minangka praktisi medis, aku dadi lawan pangripta nggunakake androgen kanggo mbangun otot.

Panggunaan steroid anabolik kudu diganti karo nggunakake hormon pertumbuhan. Nggunakake bebarengan hormon pertumbuhan lan steroid anabolik uga bisa uga.
Sawetara atlet nanggepi androgen sing luwih kuat tinimbang steroid lan massa otot ing androgen sing luwih cepet. Nanging, rega sampeyan kudu mbayar kanggo tambah cepet ing massa otot banget dhuwur.

Saiki, kita duwe pilihan sing akeh banget saka pharmacological agents, antarane loro sing kuwat saka androgen. Salah sawijining cara - hormon somatotropik kanthi kombinasi karo macem-macem agen farmakologis.

Prospek kanggo pangembangan HGH

Apa HGH UTAWA TUMBUHAN MANAJEMEN HORMONE - SOMATROPIN?

Kabeh wis apik. Ing pasar pharmacology olahraga, obahe hormon sing luwih anyar lan luwih anyar katon. Saliyane manungsa, teknik genetis lan sintetis, muncul hormon pertumbuhan budaya, sing ditampa ing media spesifik budaya.
Sayange, rega obat-obatan hormon pertumbuhan terus berkembang lan iki ora amarga kesulitan teknis utawa etika. Iki amarga mung kanggo kasunyatan sing dikarepake kanggo tamba berkembang. Saben wong sing mangerteni ekonomi rada sethithik bakal ngomong yen rega sing larang regane mung gumantung ing tingkat produk lan ora ana liyane.

Senadyan biaya sing banget nyedhak ing produksi, persiapan HGH bakal terus nambah rega amarga wutah ing tingkat panggunaan kanggo wong-wong mau.
Ing kahanan iki, ora bakal kena ati-ati kanggo cara nambah isi somatotropin ing awak, kang ora ana hubungane karo suntikan tamba saka njaba.
Somatotropin sing dirancang sacara genetis, uga insulin sing disuntikaké sacara genetis, ditampa saka coli Escherichia biasa, ing genom sing gen ing sintesis somatotropin diisi kanthi "kabel". Iki coli Escherichia mbentuk isi usus lan kompatibel sak mungkin karo awak.

Saiki wis diolah kanthi cara kolonisasi usus manungsa kanthi tongkat sing ngasilake insulin. Ana akeh wong ing donya sing ora nyuntikake insulin, nanging njaluk saka usus dhewe. Padha wis suwe rampung karo somatotropin. Bakteri usus, saka somatotropin sing digawé sacara genetis, bisa uga diarani usus manungsa kanggo periode sing dibutuhake lan, yen perlu, dibusak kanthi gampang. Mung wae ora ana sing cepet-cepet mbangun lan ningkatake teknik iki. Sampeyan bisa dingerteni.

Wong mung bakal miwiti bareng E. coli sing ngasilake HGH, lan kabeh preparasi farmasi bakal dadi ora perlu. Perusahaan farmasi raksasa ora bakal nandhang kerugian, lan bakal nindakake kabeh ing daya kanggo ngubur iki teknik ing salawas-lawase. Nanging, mungkin kita uga beruntung. Sapa sing bisa nggabungake bakal mbuwang pasar bakteri murah sing nggawe HGH.

Wilayah liyane sing menarik yaiku grafting (transplantasi) saka tunas janin saka pituitari anterior karo sel eosinophilic.
Yen jaringan normal sawise transplantasi ditolak dening kekebalan wong sing jaringan kasebut wis ditransplantasikan, pranyata germinal ora. Padha njupuk oyod ing awak wong sing padha transplanted. Transplantasi modern ngijini sampeyan kanggo ngasilake wong yen ora kabeh, banjur meh kabeh. Malah rudiments germinal saka gigi sing transplanted lan susu untu tuwuh ing situs iki transplan.

Diwiwiti, lan nganti saiki, transplantasi ditindakake ing tunas embrio kelenjar pituitri anterior, sing mundhak, ukurane normal, lan mulai ngeculake HGH. Paling trep, muga-muga, kanggo nggawe transplantasi kuwi ing kulit, amarga sel implan bisa dibusak kanthi gampang saka kulit ing wektu kasebut nalika lagi ora dibutuhake, utawa gen HGH sing disekresi wiwit ngasilake efek samping .

Ing eksperimen kéwan, transplantasi kuman germinal saka lobus anterior pituitari langsung menyang hipotalamus rampung. Sawise transplantasi kasebut, sekresi "tambahan" somatotropin paling maksimal dibandhingake karo transplantasi menyang organ lan bagian awak liyane. Kerugian saka operasi kaya mangkono iku banjur bakal dadi mokal kanggo mbusak jaringan saka sel-sel eosinofilik sing ditindakake saka hypothalamus.

Rudiments embrio saka macem-macem organ dijupuk saka materi aborsi biasa. Dadi ing apa, lan sayang, kita ora duwe kekurangan. Ora kabeh keyakinan embrio njupuk oyot, sing paling akeh diserep sawise transplantasi. Supaya luwih ningkatake kompatibilitas tisu, dheweke wiwit transplantasi prataman embrio sing thukul ing tabung uji. Bapak utawa ibu embrio kuwi wong sing butuh transplantasi. Sebagian besar embrio mati ing vitro, nanging ana sing isih urip lan pratelan embrio organ-organ sing dissolve rada kurang sawise transplantasi.

Minangka bioteknologi minangka èlmu mbenakake, industri sing prihatin karo transplantasi tunas embrio bakal berkembang lan aku ngarep-arep supaya. Arah iki kaya aku banget janjeni.

Akeh thanks kanggo tulisan artikel, bahan buku Y. Bulanov



Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake